ONEPLUS 3 集中討論區 LIHKG

1001 回覆
21 Like 10 Dislike
有無人覺得up完7.0後用home制退出app時會有明顯delay

本身唔覺 睇見你講之後試返回同home鍵
真係有d分別

清左cache未

就係清完都仲係咁

你係由6.0上7.0? 機種係3定3t

3T, 6上7
有無人覺得up完7.0後用home制退出app時會有明顯delay

本身唔覺 睇見你講之後試返回同home鍵
真係有d分別

清左cache未

就係清完都仲係咁

你係由6.0上7.0? 機種係3定3t

3T, 6上7

6上7 建議backup 完 format一次先用就唔會有delay
仲未有128G賣

係呀, 好似睇官方個 community 講, 好似印度有旗艦店開, 個邊好似有128賣

仲有大陸版囉
有寫幾號幾點有得搶
有無人知除左官網邊到有得買Dash個三腳插頭?

我響淘寶買返 oppo vooc 兩腳charger 同 daah線算
英式我諗要響官網先會有

3T, 6上7

6上7 建議backup 完 format一次先用就唔會有delay

我知咩事
如果Button set左Double tap action做是但一個action, 咁樣個制就會delay一陣先有反應, 因為驚你double tap得慢
有無咩backup程式介紹,可以雙wipe之後完全回復

同求

同求 x2
有無op3巴打已經上7.0?

上左,無wipe。
唔覺有咩問題。。

我上左之後無wipe, 用左一日無乜問題
之後雙wipe 左,再快左

你點back up? 雙wipe快好多?

因為無root, 根本backup 唔到,所抄d 相過pc就算鳩掃

helium backup

唔知點解,我部pc 用唔到helium, 由carbon 時代已經係咁。。。

3T, 6上7

我知咩事
如果Button set左Double tap action做是但一個action, 咁樣個制就會delay一陣先有反應, 因為驚你double tap得慢

我冇set double tap action
無知一問, update 完右上角無左lte 字眼,剩係會出4g 或者4g+
究竟係4g+ 等如lte 定真係無左?

另外,究竟幾時先有volte
無知一問, update 完右上角無左lte 字眼,剩係會出4g 或者4g+

自己check下網速咪知囉

volte 應該唔會係國際rom有

自己check下網速咪知囉

volte 應該唔會係國際rom有

新買 係咪直用VPN 上左7.0先 會穩陣D?
想問3T升咗7.0仲用唔用到android pay?

點解用唔到?

試左用到
咁樣問因為見過有報道話某d機上7.0用唔到android pay

同求

同求 x2

上左,無wipe。
唔覺有咩問題。。

因為無root, 根本backup 唔到,所抄d 相過pc就算鳩掃

唔知點解,我部pc 用唔到helium, 由carbon 時代已經係咁。。。

應該都係driver問題啦
不如直接學點root機用鈦備份仲好
用家巴打們, 想問PATCHING點? GOOGLE月經安全更新OOS係咪都跟得貼?? 好似冇乜巴打講
今日去左好景睇下有冇MON貼
點知佢話賣晒冇貨
去左星際終於搵到有
全屏玻璃貼都成百幾蚊
有冇巴打貼左閃魔隻玻璃貼

可唔可以影黎睇下效果如何?
好驚換左衰過原廠貼

好驚換左衰過原廠貼

係淘寶買左張要用白邊填充劑嘅,貼完,塗後好似都感覺ok

個底要填多少少好麻煩

好驚換左衰過原廠貼

我依隻都係 ,其實唔用會點?聽講要搽幾次 懶得搽

好驚換左衰過原廠貼

唔塗不出一星期條白邊入晒塵

好驚換左衰過原廠貼

唔塗不出一星期條白邊入晒塵

上網見人話支填充劑唔夠用都係原廠頂多陣再換
大家有冇用過android pay ? 我果部用唔到
大家有冇用過android pay ? 我果部用唔到

用過但係喺6.0時

同求

同求 x2

上左,無wipe。
唔覺有咩問題。。

應該都係driver問題啦
不如直接學點root機用鈦備份仲好

唔係個個想unlock既
其實google內置個backup都ok
相就用google photo
聽講6號有金色港行買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞