ONEPLUS 3 集中討論區 LIHKG

1001 回覆
21 Like 10 Dislike
仲等緊128GB, 唔知幾時有

本身我都等緊
但我真係驚等到出年都冇
op3用家
7月買完第2日就跌左落地下一次
但用到依家冇跌過
跟機mon貼用左兩三個月開始花 而且指紋印太明顯
直接唔同mon貼 普通咁用根本唔會整花
部機用到依家應該冇hang過機
基本上咩問題都冇發生過
電叉得好快 1個鐘差唔多叉滿
平時番學用10個鐘番到屋企都仲有
20-30%電
3000蚊真係好抵屌
op3用家
但用到依家冇跌過
基本上咩問題都冇發生過
20-30%電
3000蚊真係好抵屌

咁撚正 相機表現點
op3用家
但用到依家冇跌過
基本上咩問題都冇發生過
20-30%電
3000蚊真係好抵屌

咁撚正 相機表現點

相機日頭有光都唔錯
但夜晚我覺得都算幾差
因為對用g4 可能部相機太靚加2kmon
op3一用就知差啲
Pending Shipment
訂左3t嘅巴打係咪真係estimated delivery date咁上下先收到

我11月29號買 128gb 話12月6先會收
最後2號就到

係咪官方/速遞公司會提早聯絡你
應該唔會突然出貨送上門掛

佢用順豐寄,個倉喺觀塘嗰頭
送貨前通常都會先打電話俾你

出咗貨有個tracking no.就可以上順豐查下件貨去到邊
影相所以搞到唔想田金3t....
留名
年頭想買果部千幾蚊果部做後備機,上過某個論壇問,啲人話售後垃圾,依家係咪改善咗
用o左半個月
暫時係最抵玩既android 手機,轉換app 速度暫時最快,叉電最快,係冇乜人知。

相機用手動mode 真係有驚喜。

建議使用國際版,因為大陸版個OS ,你懂的。

另外清Ram, 請選深度。 效果比得上小米清Ram 咁停o左第三方背後行既service,但停唔到google play service 既push 通知。

(當然小米就算清曬ram, 佢原生service 仲做好多野,夾你location ,個鬧鐘app 係熄機都會幫你開機etc...)

如果唔介意二手,二手 iphone 6s 或任何人新one plus 3T 應該係四升以下首選

深清會唔會搞到每次開app好慢?

其實清黎做乜
我一個月屎忽痕既時候先會去清一兩次
大部分時間都係3gb左右,基本上未見過部機上過5gb

一講就嬲,唔root跟本就用唔盡6gb ram,咁佢果賣點6gb ram 意義可在
op3用家
但用到依家冇跌過
基本上咩問題都冇發生過
20-30%電
3000蚊真係好抵屌

咁撚正 相機表現點

相機日頭有光都唔錯
但夜晚我覺得都算幾差
op3一用就知差啲

g4有大光圈,1+3無g4咁大
所以廣角,景深,吸光,都唔夠g4勁

但g4又慢又熱又要燒板,就唔好再諗

ps:g4苦主轉1+3既用家
op3用家
但用到依家冇跌過
基本上咩問題都冇發生過
20-30%電
3000蚊真係好抵屌

咁撚正 相機表現點

相機日頭有光都唔錯
但夜晚我覺得都算幾差
op3一用就知差啲

g4有大光圈,1+3無g4咁大
所以廣角,景深,吸光,都唔夠g4勁

但g4又慢又熱又要燒板,就唔好再諗

ps:g4苦主轉1+3既用家

op3相機夜晚要靚就用手動
用o左半個月
暫時係最抵玩既android 手機,轉換app 速度暫時最快,叉電最快,係冇乜人知。

另外清Ram, 請選深度。 效果比得上小米清Ram 咁停o左第三方背後行既service,但停唔到google play service 既push 通知。

(當然小米就算清曬ram, 佢原生service 仲做好多野,夾你location ,個鬧鐘app 係熄機都會幫你開機etc...)

如果唔介意二手,二手 iphone 6s 或任何人新one plus 3T 應該係四升以下首選

其實清黎做乜

一講就嬲,唔root跟本就用唔盡6gb ram,咁佢果賣點6gb ram 意義可在

更新左之後一早就可以用盡ram啦,只不過咁耐都係未試過用盡
話說網上睇review 好多人話部機聽歌好好。

但我試o左幾次播flac 都係麻麻, 後尾先知原來係軟件問題, 因為我用o左 “poweramp” 呢個軟件。

用返原生個軟件播歌就好正。
窮人: 用se215, 聽one ok rock 既樂器聲
用o左半個月

其實清黎做乜

ram唔係要黎用盡的
愈多ram剩開新app/load野都會順d
ram係唔會賺多既
op3開賣用到宜家, 冇病冇痛保持流暢!

唔介意system 無咩update 真係一流

唔介意system 無咩update 真係一流

點會無update, 就黎升7.0

上面果一橫係咩黎

上面果一橫係咩黎

呢個?
免干擾模式(無聲無震只有鬧鐘)

上面果一橫係咩黎

呢個?
免干擾模式(無聲無震只有鬧鐘)

咩網黎?
想睇漫畫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞