ONEPLUS 3 集中討論區 LIHKG

1001 回覆
21 Like 10 Dislike
用vpn check完update
之後熄左vpn先download
唔係會好撚慢
加拿大都得
用vpn check完update
之後熄左vpn先download
唔係會好撚慢
等7.0 包膠
想知大家用唔用到八達通App
我開左nfc都用唔到

昨日入手
點試都無反應

Same

鏡頭位呀,八達通輕鬆讀到

反轉睇,鏡頭位偏左
8達通,711輕鬆讀到

試過都係唔得

有圖有真相,oneplus 3 Android 7.0 beta 10都用到,你不如換過張八達通啦
香港未有OTA
香港未有OTA

不過個檔一模一樣 冇話咩地區有唔同
我開左nfc都用唔到

昨日入手
點試都無反應

Same

反轉睇,鏡頭位偏左
8達通,711輕鬆讀到

試過都係唔得

有圖有真相,oneplus 3 Android 7.0 beta 10都用到,你不如換過張八達通啦

我部都讀唔到我張八達通,但讀到朋友果張,而佢部電話讀到我張八達通,我都想換過張但係佢舊卡換新卡計劃未到我,驚無晒優惠會員好煩
如果維修係直踩上Acer,定都係上網開post
其實 7.0 有咩唔同咗?
唔係好覺咁

真係趕得切2016年

deadline fighter

笑撚咗
用oneplus 3嘅巴打記得升完wipe
data分區先會轉做f2fs 讀寫速度會快啲

即係點

原本oneplus 3 data分區係ext4
唔知邊版open beta嘅oxygenos 就改咗f2fs
format咗data個格式就會轉做f2fs

係咪就咁wipe就得 唔洗set野?

真係趕得切2016年

笑撚咗

即係點

唔知邊版open beta嘅oxygenos 就改咗f2fs

係呀
想問點睇手機係ext4定f2fs?
想問點睇手機係ext4定f2fs?

google play 裝diskinfo
睇data分區嘅格式
更新完兩個計數機同兩個messenger

好明顯係好急咁拎出黎

有D新功能仲係殘體

真係趕得切2016年

笑撚咗

即係點

wipe data 係咪姐係fatory reset?
可以點backup 相etc...
大家記住 backup 先好升,我啱岩OTA 升佢中途話失敗,而家REBOOT 之後已經入唔番去。Factory reset之後都入唔番去。
我開左nfc都用唔到

昨日入手
點試都無反應

Same

反轉睇,鏡頭位偏左
8達通,711輕鬆讀到

試過都係唔得

我部都讀唔到我張八達通,但讀到朋友果張,而佢部電話讀到我張八達通,我都想換過張但係佢舊卡換新卡計劃未到我,驚無晒優惠會員好煩

全屋 3 張八達通 有新有舊試過都係唔得
頭先上左 Android 7.0 一樣
我開左nfc都用唔到

昨日入手
點試都無反應

Same

反轉睇,鏡頭位偏左
8達通,711輕鬆讀到

試過都係唔得

不成功查詢定冇反應?
不成功查詢既話,轉下位就可能讀到
我開左nfc都用唔到

昨日入手
點試都無反應

Same

反轉睇,鏡頭位偏左
8達通,711輕鬆讀到

試過都係唔得

不成功查詢定冇反應?
不成功查詢既話,轉下位就可能讀到

無反應
更新左 d apps icon好細

我無喎
加拿大撚有得update

我無喎

一個係google嘅,一個係系統自己嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞