ONEPLUS 3 集中討論區 LIHKG

1001 回覆
21 Like 10 Dislike
H2OS同 O2OS係咪可以任flash?
唔想再等港版128GB了

yes

唔該曬, 咁我安心唔等鰂
如果而家買通常要等幾耐先送到?
我一個禮拜後急住用
如果而家買通常要等幾耐先送到?
我一個禮拜後急住用

你一路禁落去應該睇到…?
想問3T升咗7.0仲用唔用到android pay?

點解用唔到?
btw 大家用唔用case?唔用靚好多但好“冼”

想用年半 唔想咁快跌崩

用緊官方木case 手感好 力推

好過花時間出面鋪頭搵/淘伏貨
終於發現7.0有樣野特別
Google play安裝/更新apps快左勁多
有無咩backup程式介紹,可以雙wipe之後完全回復

同求

同求 x2
有無op3巴打已經上7.0?

上左,無wipe。
唔覺有咩問題。。

我上左之後無wipe, 用左一日無乜問題
之後雙wipe 左,再快左

你點back up? 雙wipe快好多?

因為無root, 根本backup 唔到,所抄d 相過pc就算鳩掃

同求

同求 x2

上左,無wipe。
唔覺有咩問題。。

因為無root, 根本backup 唔到,所抄d 相過pc就算鳩掃

點解唔用Google photo?
等唔等OTA好? 想升7.0

仲未收到?用 VPN 轉地區啦

VPN都唔識, 我係咪好

VPN都唔識, 我係咪好廢, 可唔可以教下我點set, 我唔知邊啲免費vpn信得過

同求

同求 x2

上左,無wipe。
唔覺有咩問題。。

helium backup

裝個openvpn就可以了

我轉左去加拿大即check 即有update
btw 大家用唔用case?唔用靚好多但好“冼”

想用年半 唔想咁快跌崩

用緊官方木case 手感好 力推

好過花時間出面鋪頭搵/淘伏貨

試過用啲唔係全包嘅case,偏偏跌中包唔到嗰忽 成個 Mon 爆晒,我都好鐘意木case .......

唔識, sor

唔識, sor

要入啲咩??

唔識, sor

裝呢兩個app
用opera vpn

唔識, sor

要入啲咩??

上 play store 裝個叫 openvpn 同 easyvpn 呢兩個apps, 裝完哂開 easyvpn 個app 入面揀加拿大個vpn再connect 左佢

最後再係 setting 入面, check system update 個part 禁多次

再唔明再上黎問啦
用opera vpn

本身見呢個好似幾方便, 但係一見到opera 個名, 不了
留名
原本已經覺得好快
帶冇人可以請下3T既電同相機如何?
諗緊3T定hTC 10..

YouTube大把片比較
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞