ONEPLUS 3 集中討論區 LIHKG

1001 回覆
21 Like 10 Dislike
on9一問
大家覺得部機襟用程度係幾多
10分滿分
on9一問
10分滿分

9/10 未試過用一部an機咁滿意
對上一部係nexus5x bootloop死q左
on9一問
10分滿分

9/10 未試過用一部an機咁滿意
對上一部係nexus5x bootloop死q左

利伸:前iphone撚
究竟佢係想迫人買64GB定點
咁耐無貨
oneplus 3升7.0洗唔洗wipe
驚升完冇哂野
有無人覺得up完7.0後用home制退出app時會有明顯delay
驚升完冇哂野
無wipe都ok 順
驚升完冇哂野

6.0升7.0要wipe 一次,如果唔係用唔到新partition
on9一問
10分滿分

7分
amoled mon 應該唔襟用
重有one plus重software update period越來越短
其他野好滿足,又容易DIY換電同換mon
on9一問
10分滿分

7分
amoled mon 應該唔襟用
重有one plussoftware update period越來越短
其他野好滿足,又容易DIY換電同換mon
3T升左無wipe, 唔知有冇事

唔係升左無wipe會有事, 有d 人升左之後會有少少lag lag地, 其實覺得lag就去 Setting -> Storage & Memory -> Storage -> 禁一下 Cached data, 佢會問你清唔清Cached data, 禁完"是"之後重新開機就可以。

同埋聽d 人講, 本身3T 個file system 行緊 f2fs, 唔係好似OnePlus 3咁特登要format一次先係行緊 f2fs。
有冇巴打部OP3 鏡頭開始有事?

我今日部OP3 鏡頭出左事, forus 唔到, 上網搵原來好多人都係咁, 仲有埋教學點樣fix, 但係我都係email 問下換個鏡頭要幾耐算

唔係升左無wipe會有事, 有d 人升左之後會有少少lag lag地, 其實覺得lag就去 Setting -> Storage & Memory -> Storage -> 禁一下 Cached data, 佢會問你清唔清Cached data, 禁完"是"之後重新開機就可以。

同埋聽d 人講, 本身3T 個file system 行緊 f2fs, 唔係好似OnePlus 3咁特登要format一次先係行緊 f2fs。

明哂,
有無人覺得up完7.0後用home制退出app時會有明顯delay

本身唔覺 睇見你講之後試返回同home鍵
真係有d分別
up完無左animation wallpaper, 點樣有番?

真係有d分別

清左cache未
up完無左animation wallpaper, 點樣有番?

你之前用咩去set animation wallpaper嫁

你之前用咩去set animation wallpaper嫁

用官方啲paper
仲未有128G賣

真係有d分別

清左cache未

就係清完都仲係咁

用官方啲paper

好唔掂, 淨番啲勁花嘅wallpaper

真係有d分別

清左cache未

就係清完都仲係咁

你係由6.0上7.0? 機種係3定3t

用官方啲paper

好唔掂, 淨番啲勁花嘅wallpaper

唔掂你咪搵一d 你自己鐘意用嘅wallpaper囉, 唔係要教下話
仲未有128G賣

係呀, 好似睇官方個 community 講, 好似印度有旗艦店開, 個邊好似有128賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞