ONEPLUS 3 集中討論區 LIHKG

1001 回覆
21 Like 10 Dislike
根本都買唔到硬殼 靚殼 摺殼
taobao揀唔岩有無巴打推介
要唔頂mon貼既

淘左UEU軟殼, 等到貨

原來連玻璃貼買

好鞋手下, 感覺部手機好似有好多粉塵咁, 唔係好慣, 同裸機嘅順滑差好遠, 下次都係唔買磨砂手感。張貼唔用住了, 原廠貼得好地地。 仲買左micro USB 轉type C , 只可叉電, 費事又要買堆新線。

原廠唔夠滑唔順囉

有無硬殼 想痴iring

痴左, 幾好屌, 不過無得平放, 魚與熊掌

我用緊呢個

复制这条信息,打开👉手机淘宝👈即可看到【一加3手机壳 1+3手机保护套 oneplusA3000熊甲支架壳一加三防摔套】¥AAhzlEen¥http://e22a.com/h.1owQU9?cv=AAhzlEen&sm=f9c16c

呢個?

係,幾好揸手

型得濟, 鍾意低調, 哈哈
想問下1+3 行同水有乜分別

一年保養,氫同氧OS

氫同氧兩個os有咩分別?

氫係大陸版, 無Google service.
氧係國際版, 有Google Store, 即港行

你可以刷機刷咩版都得, 不過我唔敢

劉作虎話會遲早二合一
我想問nfc點用???btw,有冇root機教學?
冇nfc 部電話廢左一半
3T 用唔用到八達通sim card?

有喎

有喎

我想問8達通app未用到住?

用到 舊卡難感應

一年保養,氫同氧OS

劉作虎話會遲早二合一

其實買左返黎都可以刷另一個OS
大陸同香港版既分別:
大陸係睇時間鬥快禁
香港係落單之後排隊
大陸版收齊大陸同香港既頻譜
香港版收唔齊大陸頻譜
係返香港買可以有保養同退貨服務

至於個ROM
氧比較似AOSP, 少bloatware
氫係為大陸定制, 個人覺得好樣衰, 同埋有app send 野返大陸
我想問下oneplus 有冇維修中心

有service centre喺觀塘

用唔到, tag & go都唔得。
android pay就冇問

用唔到, tag & go都唔得。
android pay就冇問

咁樣講Mate 9 個d機都用唔到八達通sim?

一年保養,氫同氧OS

劉作虎話會遲早二合一

大陸同香港版既分別:
大陸係睇時間鬥快禁
香港係落單之後排隊
香港版收唔齊大陸頻譜

至於個ROM
氫係為大陸定制, 個人覺得好樣衰, 同埋有app send 野返大陸

姐係港行會係氧?

劉作虎話會遲早二合一

大陸同香港版既分別:
大陸係睇時間鬥快禁
香港係落單之後排隊
香港版收唔齊大陸頻譜

至於個ROM

姐係港行會係氧?

港行/國際版 係Oxygen
大陸版 係 Hydrogen
用唔到nfc咩

劉作虎話會遲早二合一

大陸同香港版既分別:
大陸係睇時間鬥快禁
香港係落單之後排隊
香港版收唔齊大陸頻譜

至於個ROM

咁如果買大陸版刷Oxygen OS 係咪真係可以用埋TDD-LTE

劉作虎話會遲早二合一

大陸同香港版既分別:
大陸係睇時間鬥快禁
香港係落單之後排隊
香港版收唔齊大陸頻譜

至於個ROM

咁如果買大陸版刷Oxygen OS 係咪真係可以用埋TDD-LTE

唔得,頻譜係 base on 硬件

大陸同香港版既分別:
大陸係睇時間鬥快禁
香港係落單之後排隊
香港版收唔齊大陸頻譜

至於個ROM

你咁講Base On 硬件唔係應該得咩
想問下官網128Gb賣幾錢?
宜家Sold out睇唔到價錢
有冇人知有冇鋪頭有賣已經刷左Oxygen OS既大陸水買?同埋保養點搞
同埋耳機係唔係冇跟機送埋 ?
想問下官網128Gb賣幾錢?
宜家Sold out睇唔到價錢

3788,好似係
同埋耳機係唔係冇跟機送埋 ?

有冇人知有冇鋪頭有賣已經刷左Oxygen OS既大陸水買?同埋保養點搞

知唔知咩叫水? 就算有都係幫你寄番大陸整

大陸同香港版既分別:
大陸係睇時間鬥快禁
香港係落單之後排隊
香港版收唔齊大陸頻譜

至於個ROM

你咁講Base On 硬件唔係應該得咩

,我睇錯,你啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞