ONEPLUS 3 集中討論區 LIHKG

1001 回覆
21 Like 10 Dislike
佢哋個cs算唔錯喎,我今朝問咗一次。佢打咗兩次俾我跟進番件事。

希望keep住個服務, 打算長用, 唔知換電要幾錢?
佢哋個cs算唔錯喎,我今朝問咗一次。佢打咗兩次俾我跟進番件事。

希望keep住個服務, 打算長用, 唔知換電要幾錢?

打去cs問下,如果佢唔清楚都叫肯幫手問下再回覆
OOS 3.5.5 w/ stock kernel 入黎揮個手
留名
頭先試打pad, touch screen 唔覺有事
今日終於過哂機,可以真正測試實力,不過部機都暖手下
淘寶有咩mon貼好用
淘寶有咩mon貼好用

我打算用番原身跟貼, 手機殼已淘UEU
淘寶有咩mon貼好用

機身原本果張係貼黎架?
淘寶有咩mon貼好用

機身原本果張係貼黎架?

係呀, 我見網上d人話幾好用。
大家部舊機點處理??
淘寶有咩mon貼好用

[url]https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z09.2.0.0.LZg7Cb&id=537286166236&_u=u1fa19sr4f1a[url/]
雙11買25蚊幾抵 手感好 白邊問題用油解決

下,op3完全唔熱喎,係咪821又獲過

下,op3完全唔熱喎,係咪821又獲過

竟然 ?又話821降頻版黎既
我係一路charge電,一路過資料,無咩熄過機,呢個情況係暖手
屌,我原本以PCCW地鐵上網廢,原來係部N5廢,之前成日上唔到網既站,依家都無問題
係op3t 未搞掂同xda 班dev既關係之前都唔會買

發生咩事

有d 幾高知名度既講明唔會搞3t 但會繼續搞op3 例如flar2 elementalx kernel 作者。
有d就話唔會買3t 呢方面要睇op會唔會送機比dev開發 但送左比人 人地整唔整又另一回事

其實主要係op3先出左幾個月 已經有開發基礎
無啦啦推3t 少修少改 但開發上3同3t要分開搞
再加上睇返d dev 好似一直屌緊op 無比哂完整source出黎 例如相機既code
總之op 係開發上同nexus一定係差天共地

我就主要睇kernel 情況多 rom我唔會刷
因為睇d dev telegram group講話 普遍op3既rom都唔夠原裝oxygenOS 穩定

op3 有冇咩kernel 係比oxygenOS慳電架
淘寶有咩mon貼好用

閃魔唔錯
好似新出無耐

發生咩事

有d 幾高知名度既講明唔會搞3t 但會繼續搞op3 例如flar2 elementalx kernel 作者。
有d就話唔會買3t 呢方面要睇op會唔會送機比dev開發 但送左比人 人地整唔整又另一回事

再加上睇返d dev 好似一直屌緊op 無比哂完整source出黎 例如相機既code

因為睇d dev telegram group講話 普遍op3既rom都唔夠原裝oxygenOS 穩定

用緊elementalx好順,由n5用到而家,得閒打下機都用到5個半鐘,都仲有廿%剩
新出Franco kernal聽講都好正,未得閒試
淘寶有咩mon貼好用

閃魔唔錯
好似新出無耐

唔係話Oneplus 3閃魔貼唔好用咩

發生咩事

我都想知

快叉好癲

發生咩事

我都想知

大路黎講就 franco kernel 佢開發方向係慳電
同埋佢預設setting 已經整好 唔改都得
配埋佢個app用一流
elementalx 通常要自己再tune先好d
大家部舊機點處理??

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞