不規則分享 | 化妝品 + 護膚 25

1001 回覆
16 Like 11 Dislike
Colourpop 出左個25蚊美金福袋 不過唔知落唔落手好手

佢話會過50$美金
如果你對colourpop大部分product有信心係幾扺買
但驚佢俾啲唔啱色嘅粉底
唔好買
入面一定係有啲核突色既唇膏+眼影
25蚊美金 已經買到好多你想要既色
冇錯
佢間唔時會有6折7折
可以自己揀想要嘅野,計落咪差唔多
而家等如半價但冇得揀
只要有樣野唔鍾意已經唔值
有冇絲打用過Etvos同only minerals嘅礦物粉底?
見評語兩邊都有人話好,都係睇你膚質同想要嘅效果,諗住買完一隻之後先試另一隻

有冇絲打同我一樣都係乾燥敏感肌可以俾d意見我啊
人在日本北海道,絲打有無咩藥妝必買?
用過only minerals 本身中性偏乾 覺得乾
不過之前用過cle de peau既粉餅 都覺得乾

乾肌唔係唔應該用粉狀嘅產品做粉底咩
我都係陳皮fans 保濕好用
原來cdp都會乾
我覺得應該用粉底液妝感最靚最持久,但有時轉天氣或者突如其來會落妝後紅腫左,跟住又成個禮拜冇得化妝
見呢兩隻礦物粉好似聲稱有保濕又溫和,就心郁郁想試下,想喺敏感或者m前用
請問各位絲打,以我嘅膚質應該點揀化妝品
我想買啲岩我膚質用又有遮暇度遮下暗瘡印嘅粉底或cushion

我應該係混合肌
夏天t位出油,但唔多嘅。两臉頰會乾,但唔係好乾

冬天t位會出小小小油,但有時鼻頭位會甩皮。两臉頰都係乾
夏天同冬天可以用唔同嘅粉底
日日用cushion 都冇辦法用一年啦

夏天可以試下estee lauder double wear cushion 遮瑕控油都ok 同埋佢潤啲

冬天嘅話你打個保濕底先
粉底我推lunasol 宜家用落覺得唔錯
唔乾 我t zone會出油 補妝就要補補t zone 面就keep到全日
睇字你應該係乾肌,乾到會出油嗰種,就算俾最潤嘅粉底你都冇用,你個底都係乾 建議你上粉前用咗保濕精華先 例如B5 唔會起擦膠碎嘅 然後用保濕妝前乳打底或者撈落粉底到用 ,我用過embryolisse 幾好 ,或jane iredale嘅打底都好保濕 然後用返樓上講嘅dw粉底都得
唔該晒樓上两位絲打解答

B5精華有無推介?
我之前用過loveisderma 過隻,覺得唔岩,而且仲會起擦膠碎。。。。
用緊media base兩邊面non-stop咁有暗瘡
有冇其他冬天用保濕嘅base推介
用緊selveskin b complex 黃色的 美國牌子 除咗個味有點唔好聞 ,保濕幾好。另外有最多人用嘅olecule b5+ 都係透明質酸,呢個有出60ml 相對抵用好多 好似$7xx
media base係有顏色嗰隻?我買咗肉色覺得乾同難推。如果保濕base 我都係推介返jane iredale

呢個係冇顏色 不過用完佢個妝真心貼好多 平時鼻翼最卡粉都有改善到 最緊要啱暗瘡皮膚
有無人用過epionce ? 潔面啫喱好用嗎?
點睇kiko liquid skin 粉底液
試上手好似幾滑幾保濕
但又上網睇過有人話會氧化
日版嗰支sunplay clear water 係咪真好好用
已經揾咗代購買5支
個樽都好靚
我今日買咗 希望減到眼紋啦
想分享下最近先發現好用既護膚品
呢排天氣好乾 但我啲妝仲係好貼 之後先發現自己係呢個冬天冇乾過 個陣8月攞左呢支野 到10月先開始用 搽完化妝水 朝早用佢加the ordinary b5 夜晚就只用佢 我真係一日落黎妝唔甩同冇油冇乾

Btw想問美白有邊隻好有效 身體有冇
同埋呢支野好唔好用
我有 不過我係用milk嗰隻 我見公司好多客回購 燒埋自己 個質地真係好滑好軟 洗完冇乾爭爭 適合乾肌.但gel 洗面就冇用過 好似清爽啲
呢枝double serum 主力sell咩? 好似有抗衰老?
大家有冇唔溶眼線筆推介?用過Nars,bobbi brown,love liner,miss hana都溶 仲有kiss me 不過嫌筆太硬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞