不規則分享 | 化妝品 + 護膚 25

1001 回覆
16 Like 11 Dislike
有冇其他成份安全嘅 又啱乾性皮膚嘅粉底推介?
之前買咗ere perez嘅燕麥粉底
成分唔錯
但係唔太持久 遮瑕度麻麻
慘。。人地買左俾我
可以試下嘅 始終呢啲野人夾人
咁又係試下先。。。
見到你地話IPSA正,有d想試下
我用the saem都起乾紋 但冇nars咁勁
我有試過先用碎粉按下眼紋再遮瑕 效果麻麻地 唯一好在就係條紋冇咁深
i see 開頭仲諗住洗完面濕用 thanks!
想問沖完涼毛孔擴張d先用會唔會好d?
硬係覺得cushion 好唔衛生 都係用返liquid foundation 或者粉餅好d
邊隻白泥好用呀
用完 感覺膚色明亮左!
想問暗粒,暗瘡同去印有冇product推薦?
學生 唔想太貴
特別係暗瘡 塊面成日生石頭瘡
想問下大家覺得baremineral粉底邊條line最好用?
我混油 多暗瘡 用original覺得唔錯
就黎用晒想睇下試唔試其他line好
你眼周已經敏感,去睇醫生啦
敏感應該少啲去角質喎
再睇下其他無添加嘅去角質product?
Eye primer大家有冇推介?
最近上眼影覺得好難推開
Muf feedback
1. So divine 保濕卸妝霜 $310
推薦!用法係上cream>清水抹
洗得好乾淨,早兩日抹完都特登用落妝水抹多次,都無咩化妝品留係上面,係眼線可能要再用眼妝落妝水再抹多少少,但本身都落左9成了
最重要係真係幾保濕,抹完無甩皮同乾燥,同埋方便到震,一邊睇電視一邊落妝都得

2. Step 1 skin equalizer primer $370
好似大家咁講,真係保濕,揸完摸臉好滑
唯一我覺得無咁易推開(之前sofina base好易推),我會分開一part part咁上面確保均勻,同埋係唔算顯白同毛孔遮得麻麻,如果sofina就可以直接上門,但呢個我覺得一定要上埋cushion均勻返膚色先上得街

3. UV bright cushion $380
算滋潤既,但唔算好白淨,所以我分唔到係甩到得返primer定無甩係cushion色 ,普普通通,計埋個價錢就唔抵,唔會回購
我琴日乾面用 未捽已經開始浮勁多擦膠碎勁污糟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞