不規則分享 | 化妝品 + 護膚 25

1001 回覆
16 Like 11 Dislike
覺得買一支平平地嘅潤唇膏+有色唇膏薄搽仲好
好多有色潤唇膏都假潤
opera d色好靚試試佢 謝謝
opera我用會起死皮 但啲色真係靚
其實我都係貪一支野有so called 2種功效
不過有色唇膏有無推薦
我用緊ysl 覺得色靚 但唔夠持久 又乾
好少女
YSL啲唇膏好乾 假潤
原來唔止我咁諗頂 仲要賣好貴
得個靚字
開架牌子好多都一定好過佢
我試過laneige好似幾靚 幾smooth
不過新手如我都覺得韓國牌子好乾買左etude hse遮瑕筆 對我乾皮黎講 簡直乾上加乾
我意思ysl唔係韓國牌子 但我用過嘅其他韓國牌子都俾我感覺到好乾
canmake有色潤唇膏有四支t0字頭嘅 有染色效果 之前用過 幾靚
但我覺得都係唔夠潤 想要潤嘅時候 寧願潤唇膏加普通唇膏 跟住定時補翻潤唇膏再上唇膏
潤唇膏我用nieva 平 又有防曬
Fresh sugar lipstick
$200 不過真潤 隻隻色都好靚
我都想知
我都有用canmake T字頭好潤唔乾
Opera都幾好 係我唯一一支不斷回購嘅唇膏 我會當唇膏/潤唇膏用 因為用之前唔洗潤唇膏打底
我用過01 03 05 06 個人最中意06
01係最紅
03 係帶橘調 比較活潑嘅色
05 一開頭搽超靚嘅珊瑚色 但耐左一補搽 就好易變螢光粉紅
06 個人認為係01同05 嘅mix 似係帶小小粉嘅紅色好正
潤而不乾嘅唇膏我覺得loreal 618嗰系列都唔錯
我淨係用過618 就咁上嘴唔需要潤唇膏 顏色都好靚
買有色唇膏好啲
有色潤唇膏遮唔到深唇色
sis, guerlain好用嗎 邊隻?
各位sis有無用過 shiseido 黑色智能氣墊?好無用?
妝感好重,
最近都買左佢枝遮瑕覺得好正如果佢可以大間啲同多貨啲就好
遲下會去日本想問有無咩藥妝必買
兩三個鐘就溶妝,變灰,揀唔到岩既顏色(我黃底),粉tone膚色可以試下

到而家都未搵到岩既cushion又就黎夏天
以前用開opera 05
上嘴嗰下真係好靚
但愈補會愈熒光
呢度啲絲打推介我轉bm notorious
用完之後真係番唔到轉頭

bm notorious打手
呢排shu新出果隻粉底好燒
本身都有興趣試白樽花瓣肌果枝粉底
有冇絲打試過 岩唔岩乾肌/混乾肌用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞