不規則分享 | 化妝品 + 護膚 25

1001 回覆
16 Like 11 Dislike
摵到!摵開黑色個位就得
我整極都痴實嘅 刮唔起黑色個位⋯⋯
我再努力下
想問下絲打 一轉天氣塊面就紅 鼻又甩皮
有冇方法改善 感謝

利申:藍絲
有冇絲打可以分享下呢種氣墊粉底,有冇邊隻好用?
鐘意用氣墊,但覺得好多菌,呢種感覺上乾淨啲

大牌我淨係搵到givency同makeupforever出過
Givency聽朋友講勁易溶
有冇絲打可以分享下呢種氣墊粉底,有冇邊隻好用?
鐘意用氣墊,但覺得好多菌,呢種感覺上乾淨啲

大牌我淨係搵到givenchy同makeupforever出過
Givenchy聽朋友講勁易溶

自膠
用左2支 takami支軟化角質美容液
本身多粉刺 易生暗瘡
用左之後最明顯係粉刺少左好多 皮膚穩定左
對荷爾蒙瘡無效 唔覺白左 但印覺得有淡快左
但上網睇有人用左佢爆瘡爆到睇醫生 慎用

塊面由中學開始就好似張圖咁
又紅又有啲粒粒
本身以為係青春期
諗住過左就會好返
而家22歲都仲係咁
又好容易敏感 好痕
明明我已經唔煙唔酒
飲好水 食野算係健康
有用過kiehls innisfree LaRochePosay
ordinary dr.g paula’s choice
同埋clinque枝透明啫喱
睇過醫生 食過中藥
都無好過
諗緊係咪大壓力同心情差搞到咁
但係日日照鏡見到塊面點會心情好

有無人可以幫我
你會唔會係轉天氣敏感?敏感可以試試la roche posay嘅乳液 會舒緩
[img]https://n

塊面由中學開始就好似張圖咁
又紅又有啲粒粒
本身以為係青春期
諗住過左就會好返
而家22歲都仲係咁
又好容易敏感 好痕
明明我已經唔煙唔酒
飲好水 食野算係健康
有用過kiehls innisfree LaRochePosay
ordinary dr.g paula’s choice
同埋clinque枝透明啫喱
睇過醫生 食過中藥
都無好過
諗緊係咪大壓力同心情差搞到咁
但係日日照鏡見到塊面點會心情好

有無人可以幫我

突然回想起中學啱啱開始爆暗瘡嘅時期,我老竇叫我唔好照咁多鏡 佢話一照鏡就忍唔住摸佢,然後又好擔心,於是會越嚟越衰

嗰期我聽佢講,唔係洗面刷牙都唔照鏡,又真係好啲
想離題問問 發現冇遮瑕救到我個淚溝
想問下大家有冇邊間打淚溝推薦 香港太多論壇區打手 好驚出事
有打算去旅行嗰陣先打 但又唔想等
我都有 天氣乾個陣過咗幾個鐘 仲會卡粉 出哂乾紋
我都係 明明上妝個陣好靚 究竟係咩問題
我以前都係咁,好無助,中西藥都試過哂
最後豁出去,喪做運動
一開始好紅,但發現每次做完運動,d瘡會無咁紅
慢慢定期運動就好返哂
不過我都聽過酒糟嘅朋友講佢做運動係會惡化
所以真係要試過先知
我個陣最敏感會用玫瑰花水+羅馬洋甘菊花水敷面
敷花水唔會幫到你斷尾,但至少皮膚會舒緩d,無咁紅腫
同埋一定要用防曬呀~~
會好的加油!
依款設計嘅氣墊會衛生啲呀 wlab依個pony都推薦用
邊盒啊 唔知咩名好難搵
請問有咩眼霜去眼紋work?
鼻頭收毛孔有咩好介紹?
thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞