不規則分享 | 化妝品 + 護膚 25

1001 回覆
16 Like 11 Dislike
近排我咁岩發現左個新方法超有用,
我個頭漂左三次爛哂超旱,
之前用過哂山茶花摩洛哥油都唔得,
洗完頭後用玫瑰果油查完一晚,起身超級柔順,
仲要平勁多超級多 仲要平好多
絲打介唔介意分享埋喺邊買同埋係邊枝
我kick到依家唔想梳髮尾好痛
個ba幫我試上手卡曬粉 個刻我連試上臉都唔想
但見到呢到有正皮又好想試多次
cdp啲底妝product幾好用但次次都覺得好肉赤
其實仲好唔好繼續開呢個post
好似愈黎愈沉 又變咗負皮post咁

明明以前係好快推到1001嘅正皮post
我覺得要睇product
鑽光粉底霜幾好用,越夜越靚
鑽光粉底液就會變暗+唔夠遮瑕
2400蚊個罐the foundation用sample用左2次搞到我成個下巴都係暗瘡 到而家都未好返曬
ps:我混油
toner同洗面膏都係用完會塊面勁軟滑
日夜乳液好似無乜特別
你有無用過水磨精華?有d想試
想問絲打係買齊咁多支toner定一枝?我見佢仲有枝清表面污垢,想問埋但驚加埋手頭部洗面機會過度清潔

btw日夜乳液我油肌用完生暗瘡,已經用好少好少但都係出粒粒

我鍾意cpb會比份量夠既sample你試,等人唔會買左番去先覺得唔啱,日夜乳液我都係搽果下ok,但之後會覺得太潤
我起iHerb買40幾蚊抵到裂
一支摩洛果都舊幾水,朝早用完下奏又回復原狀
依家等緊支玫瑰花水溝黎噴試下會唔會香啲

我都想知 我天生攣啲頭髮又係打曬交咁
呢枝要好小心用 用太多會似dup咗
黃toner我用落ok
所以可能真係要逐隻試
岩岩經過sasa見到loveliner有set裝
筆+液做緊$158 好抵
之前睇過有一隻tone up cream,
Oxygen Ceuticals嘅,
我冇買,未用過,只係見過廣告。

其實遲早都要素顏面對對方,
鼓起勇氣啦
係阿,所以用黎查頭超有用
Canmake 有隻唔洗落妝既粉餅可以去試下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞