不規則分享 | 化妝品 + 護膚 25

1001 回覆
16 Like 11 Dislike
我以為我嗰支先係咁!
要warm up佢先搽到上嘴
Moteliner
可以keep到幾耐???
我想問下咁多位絲打,有無人用過it cosmetics 隻byebye undereye concealer 同tarte shape tape concealer?最近睇中依2隻,但又唔知買邊隻好,眼底有乾紋,用緊nars果隻覺得麻麻
我見上網好多人推,我眼底又偏乾,所以睇中依2隻
有冇絲用過袁彌明推介s牌xcell c?
好似得香港有賣
Hourglass lah
好正唔乾又遮到
台灣youtuber婊姐狂推maybelline fit me 碎粉好燒
有無混乾絲用過會唔會好乾
我買Matte色 coverage 高過有閃粉嘅
本身諗住買only mineral
但個ba推薦etvos 話保濕d
我本身塊面好油
用左佢明顯出少左油
但我第一次用礦物粉 冇得同其他礦物粉比較
The seam 遮暗倉印好用
有冇去紋eye cream推介?
同埋有冇抗衰老product推介?未過25歲
用過 上完妝感好重 但唔會特別乾
用緊it cosmetics 粉管果支,好難上手,份量好昜唔小心上太多,就好明顯厚粉咗,會有小小卡粉,夜晚會有小小斑駁,不過如果皮膚狀態好,用小啲,可以上到好靚,
遮瑕度好過nars 小小,厚重過nars, 不過就無甘乾,整體我會中意呢支多過nars
我用緊bicelle既VC eye serum
易吸收唔生粒粒 個d捽眼捽出黎既紋淡左唔少
之後我搽facecream順便掃埋眼位
我都搵緊,暫時試過最好係Kiel’s 紫色果支,同埋Estee Lauder
絲打係邊度買依支?同埋有無用過tarte果支?
係泰國Sophora啊,
無用過tarte 啊,我都係見啲youtuber 推,一直想試,不過買唔到,搵緊有咩遮暗瘡印好用嘅
有無試過nars果隻soft matte concealer?幾多人推
Kiehl’s midnight recovery concentrate?
EL advanced night repair?
眼定面嗰支?
Thanks! 睇下先
Kiehl’s super multi-corrective eye-opening serum
好似serum 得呢支,你可以去kiehl’s 買滿一定價錢,就有sample size 可以試,sample size 一支7ml,我夠用差唔多一個月
El advanced night repair 眼果支,可以去某啲sasa 買sample size,一百蚊度,好似又係7ml
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞