不規則分享 | 化妝品 + 護膚 25

1001 回覆
16 Like 11 Dislike

最近發現左innisfree呢隻cream 雖然佢叫cream但係一啲都唔笠同油 用少少已經好夠保濕 同埋有撫平毛孔嘅感覺
佢係anti-aging line 但我21歲 好鐘意用
燒燒地本身麻麻inf啲skin care
絲打咁講又好燒
Trytry佢!我都係上年收佢個生日套裝有一細支就放袋旁下身 平時翻學呻下鼻 抹下面去到下晝開始乾就搽下 搽搽下就好鐘意 搽好少就夠哂濕 一細支都用左好耐
想知呢啲anti aging野會唔會太潤身
我未夠廿歲搽潤身少少嘅野已經覺得太笠同埋會生暗粒
咁啱手頭上啲cream就用哂 想try try佢
呢隻唔會呀 我本身都係好容易生油脂粒嘅人 雖然佢呢隻係anti aging line但我覺得佢唔似 你有冇用過innisfree佢個綠茶line 我係連綠茶都覺得笠嘅人 呢隻真係唔錯 你驚唔啱嘅去鋪頭搽啲上手睇下咩感覺先啦~ 同埋佢呢隻係少少有爆水珠嗰種 所以少少都夠搽
有無絲想夾selfridges+呀?
依家420一年
有興趣請留tg
有無絲打有用過Clinique 既3-step?
見HKTV MALL 有平 買左細size試
我用左一個星期開始 額頭出曬暗粒
到依加就快兩星期都未退
我見啲人話佢會幫你排毒 清番啲底層野出黎
用用下就無事
我都唔知信唔信好

以前讀緊書嘅時候好鐘意一個台灣blogger叫小安
個時佢成日推clinique 3steps
講到超級神器咁
但用係我身上又係出哂事
個時ba介紹我配紫色枝toner
雖然每次用真係好似抹走哂皮膚上啲污糟野
塊化妝棉一定會黃黃黑黑咁
但枝野真係勁大陣酒精味
黃色枝cream我用完會油到反哂光
完全唔覺得保濕
我唔知關唔關我當時仲係青春期膚況唔穩定
總之之後我再無勇氣試clinique任何一樣產品
其實正常應該幾多歲開始用抗氧化產品
小安打好多美容針,
所以皮膚先keep得好好,
但我就唔會信佢啲護膚美容,
睇下佢穿搭就算
除左額頭其他地方又無咩事
我覺得好似滑左tim 無咁暗啞
我用黃油都吸收得幾好
只係啲暗粒搞到我唔知點咁
糾結到唔知點好
唔好用黃油 真係出暗粒
我依加用緊佢隻透明保濕啫哩 但個鼻又甩曬皮咁
呢支上碎粉會有擦膠碎
護得膚就用得
冇事,有我係到
Cruel 萬能key
多汁絲
買咗唇膏同palette
買左唇膏同眼影粒個啲
唔好用平既fixing mist
試過NYX 一樣用到敏感
而家認命用緊urban decay
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞