不規則分享 | 化妝品 + 護膚 25

1001 回覆
16 Like 11 Dislike
上回講到 眼底遮瑕
繼續
真係好推薦MakeupGu
不過依家好似要訂

我都諗住試埋By Terry
絲打們有無真係好用既補水面膜推介
btw 補水同保濕係咪2樣野
回翻不停敷眼膜個話題,我隻眼係呢排成日無啦啦紅 一掂好那 摸落好鞋,沖完涼搽啲cream想保下濕撫平啲皺,本來內雙訓醒一覺會腫到三眼皮,都唔知點搞
打算今晚去屌下canmake
香港冬天係咪已完
春夏混油肌求推介保濕爽膚水
Wellderma Impact Essential 同 charcoal 好好用 又貼面
lm
凍得一個禮拜 望就望新年會凍返
黎緊會凍呀
想問大家有咩hand cream好用真潤

Crabtree假潤
Kiehl’s渣完好快又乾
L’OCCITANE

問返上個post
係咪乳木果個個?
Sabon Butter Hand Cream
想入canmake concealer excel其實係咪冇咁乾 少用呢d膏狀concealer 覺得點遮都好似好厚咁
我聖誕節買左佢個6支set裝 覺得支支都潤喎 如果想特別潤可以買佢多12%定20%潤個款
推薦kamill
夏天用橙色 冬天用粉紅色
易吸引而且潤得黎唔笠
萬寧綠色底 有菊花個隻好用
想問大家有咩hand cream好用真潤

Crabtree假潤
Kiehl’s渣完好快又乾
L’OCCITANE

問返上個post
係咪乳木果個個?
萬寧 屈臣士 莎莎 都有賣既

德國出既 綠色底 有菊花個隻好用
乳木果handcream好用呀
我覺得普通版已經好夠
再潤d係香港用有d笠
我都有入手過excel 比起canmake係無咁乾
Btw膏狀concealer嘅coverage係多過液體狀架喎
Excel定canmake好 聽日即刻去買
[member]上一個post有人問有乜eye cream推薦 但我用嘅eye cream都係好平 我係用呢一隻 係因為見之前見到話英國皇妃 kate都有用 而且又幾平 所以先買 so far用落都唔係好油膩 都ok潤 冇出過油脂粒 我keep住早晚都用 隔兩日敷下eye mask咁 用咗幾個月黑眼圈都有減淡啲啲啲啲咁 眼紋就有明顯改善到咁 至於有好多人討論嘅estee laude眼精華就無用過啦 窮jj [member]
Excel :
質地潤啲
色號得一個
價錢比較貴 $1xx
Canmake :
補妝方便啲(入面有鏡)
少少乾 可能要用眼霜打底
多色號 好似有四個
性價比高過excel
有冇絲打有用開drunk elephant?
謝謝你 聽日即刻去買先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞