不規則分享 | 化妝品 + 護膚 25

1001 回覆
16 Like 11 Dislike
我都想知 好多人講到乜都好好用咁
我買左canmake c12啦 想問下支掃要點用 我好蠢 好小用掃
無架喎 有毛個邊多數都用嚟遮眼底 而海綿頭個邊 我都習慣用嚟遮其他瑕疵同埋暗瘡 點少少遮瑕膏 再用點下點下嘅方法遮走啲暗瘡咁
係邊買架? 絲打你用啲嘢都幾平靚正
去萬寧搵下應該有
我師奶格嚟
Thank you
咁我可以放心入 Devoted to Chili啦
我覺得devoted to chili係三支最靚嘅一支
可能佢質地薄啲
比起chili感覺上無咁乾
推下Covermark Flawless fit,好岩呢個天氣用既秋冬粉底,被大家燒完入手既,我係乾肌,有毛孔同少少雀班要遮,BA幫手試粉底,先搽Skin Care做保濕打底,上Long Lasting Base調下色咁,BA話試下用半塊面做對比,用少少份量一抹上面已經心動,因為即時遮哂毛孔同雀班,即刻想GET! 平時要用遮瑕膏先得,呢隻粉底堅勁 唯一想容量加多少少會好D,因為本人面大要用多D粉

個人覺得遮眼點都唔好買canmake
因為真係幾乾下
呢隻勁襟用
用好少都夠全面,coverage又好
利申:大面
最近買左muf HD concealer
有搽eye cream 之後上全日都唔乾
不過唔係話勁高coverage
可能因為我淨係用單色,冇調色(懶 )
同意
makeupGu點好用法
唔知你有無用過lm 既遮瑕
呢隻都係出晒名潤
但係感覺係"油潤"

而MakeUpGu 滋潤感岩岩好
真係一d 都唔乾
有d 好潤既遮瑕反而卡住係條紋
卡住一pat 遮瑕咁

唔急用覺得可以訂個試下
不過偏黑皮膚應該唔岩
盒野偏白 .唔知遲d 會唔會有深一度色

利申: 眼有2條眼紋

想平d 覺得Fit Me 效果都Ok
但遮瑕度就一般般
powderkiss真係mac所有matte finish入面唯一可以叫做唔乾既系列
燒到買excel 想遮眼隻眼又乾 驚canmake搞唔掂
Excel d野真係幾好用 眼影唇膏我都有 就快買齊晒
之前都用canmake個隻遮眼底
覺得少少乾同唔long lasting
eye cream用得多又會生油脂粒
呢排用緊etude house隻三色遮瑕
無咁乾 都幾好用

我會用橙色個隔tone左眼底
用最淺tone眼尾間沉
最後用fit me 15號提亮
仲有眉筆 都好正
我尋日去sasa買 個人同我講c12 for遮黑眼圈
excel眉筆都想瘋狂吹奏
筆芯好好畫啊
想問下你有用過咩遮瑕產品
好想試但買過太多伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞