不規則分享 | 化妝品 + 護膚 25

1001 回覆
16 Like 11 Dislike
Cigna F80 代購$180 呢排有返礦物粉餅 上得好均衡
除左洗面 留意下自己會唔會唔適合用卸妝油
以前foreo Clarisonic 用過晒 都洗唔走啲粒粒 到頭來係卸妝油搞鬼 (油肌咪亂用卸妝油)
*Sigma
我自己其實本生都好少會化妝 我諗應該係自己之前洗面洗得唔好所致(正係額頭不斷生白色暗瘡)
其實係咪無化妝都要用卸妝油或水去潔面?
千其唔好! 好多皮膚科醫生巳經講過唔化妝/只搽防曬/蜜粉係洗臉膏就可以洗得走 (超防水防曬除外) 日日無化妝咁卸好傷皮膚保護層
escentual
前幾日好似仲有75折?
有冇絲用過mac/urban decay eye primer?
上眼影好kick睇黎要用
想買toner大家有無好介紹
成日生粉刺 皮膚唔算好乾
biotherm / fresh/ clarins /origin
都聽過有人推薦 大家有無用過呢啲/其他牌子有好用嫁
油肌有咩卸妝產品推介
之前用bifesta 之後改用一個係萬0買到嘅細brand 粉紅色樽蓋 49蚊 500ml 牌子吾記得 再近排轉用埋卸妝毛巾
niacinamide 10% + zinc 1% 完住一次,第2日皮膚即刻爆乾 沙紙咁
lactic acid 10% 用完乜反應都冇
混乾嘅話,niacinamide 係咪局部揸就可以?
有無乾肌既絲打有用過ga 既power 同lasting silk粉底
想買但唔知岩唔岩我
利申:有暗瘡印同用開最白既粉底
有冇絲有mac170同beauty blender
其實分別大唔大,邊個好用啲
一直都想買好啲嘅工具上粉底,但又決定唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞