不規則分享 | 化妝品 + 護膚 25

1001 回覆
16 Like 11 Dislike
你聽spoon講
佢宣傳即全部產品都唔得架
有無人用過bodyshop果隻泥去黑頭啊?
Kanebo Allie
Or elixir
我之前襯sogo thankful week入手左鑽光粉底霜 同佢隻base 唔知點解我覺得無我想像中咁好 妝感幾重 同難推 枝base 又唔覺得好補濕咁 最後用左1,2次就無用 擺左係到
好燒但係係邊款base?佢有幾款 諗緊去日本嗰陣買
我覺得IPSA既防曬都好好
CDP base 鑽光系列 (藍色果款) 無敵好用
反而白色果款 佢有d pink 如果面會泛紅就唔好揀啦
大有冇咩深層清潔mask推介
對origins幾有興趣 有冇人用過
我個amika用左幾個月都壞左
插左電制唔著燈唔熱 寄左返去換
冇諗過壞得咁快
我嗰個都係咁呀,仲要換過幾次都係咁樣壞
都唔知係咪批次問題
有冇氧化 同埋乾唔乾?
用緊lush嘅檸檬亮采面膜 佢有啲磨砂嘅粒粒 你用完之後洗面可以順便磨埋沙 用完嗰一刻幾好 啲粉刺真係磨少咗 但係佢呢個面膜佢話可以提亮膚色我就唔係好覺 定唔知要用多幾次先有效
Allie
有 但係我覺得用完好乾!
呢支我都成日見到有人推 好想搵一支好嘅粉底液

有冇絲打用過Estee Lauder Double Wear Nude water fresh 好似啲人話幾好 有冇絲打可以分享下
我自己用唔多覺 你可以google睇埋其他人既review呀
最近想買平平地眼影 橙色系同玫瑰色系
大家覺得missha三色眼影9/ 16 好啲 定係excel 黑盒cs01/03 定係canmake 14好啲啲?

本身黑皮有好深敏感性黑眼圈

見前面有絲問保濕mask 用minon amino moist個隻面膜都好潤好夠保濕 可以一戰
canmake 14係 持久度麻麻
但鍾意紅色眼影可以一戰
個人鐘意Visee同Kate d四色眼影多啲
尤其係visee glossy rich eyes pk3同or6都好靚
Kate就最近個三色玫瑰同vintage mode eyes都唔錯
但清潔效果ok ma??!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞