不規則分享 | 化妝品 + 護膚 25

1001 回覆
16 Like 11 Dislike
好似好正咁 唔知香港會唔會有機會買到?
我又試下轉先 唔該絲打
搵到同膚質又用過同product嘅絲真係好
想問下大家乾肌夏天有無啲咩面霜推介?極少爆瘡,但t字位都有唔少黑頭粉刺
我都有呢個!!
無記錯係搵代購買 都潤既 唔乾
TO都有VC賣喎
最高成30%
呢個唔可以同有VC嘅一齊用
大家覺得kiehls隻白罐保濕cream點
我T位易出油
想揾隻cream用
之前有拎過試用用覺得還可以
但係我驚遲下春天用會太'立'
所以想問下有冇啲好嘅面霜推介
最好平小小
thx
我知啊 不過我有睇過話VC高過某個濃度好似都吸收唔到嘅講法 所以就唔試30%了
用過TO 10%煙酰胺之後對成個牌子冇曬興趣 上面嘅感覺我唔太接受到 寧願使多少少錢等自己用嘅過程舒服啲
creave嘅cream 買邊種都得
我用過細樽嘅 保濕 同埋比較清爽
仲有啲大樽嘅 我有個朋友乾肌 用咗超長時間當身體乳加面霜咁用完
大細都係200內 如果冇記錯
呢個同屈記賣緊嘅包裝係唔同 但應該餡係差唔多 冇防曬嘅就係佢 外國賣得平過香港好多

再唔係可以去屈記睇下olay嘅cream 我覺得都幾正 偏清爽
唔該哂
我用就冇感覺 我朋友用呢支加另外一支都係美白嘅就話白咗 但我唔記得咗另外一支係咩
我估我同TO唔夾

唔知點解咁平,但係呢支無限回購 勁好用

新買左呢罐 搽完塊面好滑 夠保濕
你呢到算貴
係Beautylish買先5英磅
送黎香港仲扣稅
留個靚名
我都有用緊 的確搽完好滑 又保濕
第二朝訓醒都冇甩皮又冇出油
質地係gel 好舒服又快吸收唔笠

但係睇成分 排第二就已經係矽靈
唔怪之得搽完咁滑 唔知係咪假滑
不過so far皮膚都幾好,用左最大罐差唔多一半
我食完A酸塊面已經幹到傻
宜家主要想美白同淡印
買咗佢支vc in vf 同 alpha arbutin
我洗完面塊面唔搽野會覺得‘mang’住,搽完toner再搽呢支就覺得舒服晒

我覺得淡印都快,2個星期倒粒暗瘡印唔洗concealer都出到街
我追po見話有silicone
因為我食A酸甩咗好多次皮
宜家盡量揀番d少chemical同刺激性所以冇揀哩支
各位絲打有冇保濕精華推介? 我用緊Clinique 爆水精華覺得唔夠
搓夠泡洗就會唔乾 已經用緊第三支
今日買咗了
絲打係直接用手搓泡定用起泡網?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞