不規則分享 | 化妝品 + 護膚 25

1001 回覆
16 Like 11 Dislike
caudalie幾好 用完1支係白左d同埋膚色均勻左d
而家用緊第2支
見前面有絲打討論有色潤唇膏
想推介burt's bee嗰支
又潤又顯色
仲要 $100 有找

推薦色號 Hibiscus
好靚嘅豆沙色
係我唯一一支用完仲想回購嘅唇膏
呢個真潤得黎又有色
但係枝唇膏好易溶
講起依個牌子 係咪得我一個會搽完就圍住個咀痕?
Opera超正。好潤,染色染得幾自然
質地會唔會好笠?
係lookfantastic買係咪已經最平?
打算用埋手上支clarins美白精華就試呢款
我混油暗瘡肌都ok

而家食緊a酸變到好乾 用佢又夠潤喎
有冇去角質推薦呀絲打

絲打是咪講緊呢枝
係呀
可以上官網登記拎sample試用
一set有齊落妝油 primer 粉底液
會根番你膚質比咩sample

試左綠茶卸妝油 普普通通
Primer 一上面油到發光 之後再上粉ok
黑色新出foundation: 上完妝 妝感好靚 透薄無暇 都幾持久 係耐左有d乾
白色花瓣肌foundation: 有明顯妝感 比黑色果隻厚同焗身 比黑色果枝滋潤

有興趣黑色果枝
諗住join埋修眉再redeem番枝粉底
我都係
之前用過佢一枝蜜糖味既潤唇膏就開始好痕
搞到有唇炎
絲打們有冇高coverage 啱遮雀斑既遮瑕推介?
用過canmake 覺得唔係好遮到
比絲燒著咗 今個禮拜去買
已經登記左喇 唔該晒絲打
暫時最愛係平價wet n wild遮瑕液
有時狀態ok直接上佢遮黑眼圈同暗瘡印 掃層muf碎粉就出得門口
mufe full cover
遮瑕疵一流 眼底就太稠

睇左呢個post咁耐都想分享一下
之前見Suqqu個胭脂(圖中右邊)好多youtubers推就買左盒試下 (買唔到最hit既#04色 周圍斷貨 最後買左#07號色)
用左2次覺得唔係好上色 就算用返自己把大掃都係咁 覺得幾雞肋
結果上兩個星期係watsons湊單買左盒L'oreal Blushing Kiss #03色 (圖中左邊)
佢同Suqqu差唔多配色 都係carol pink同漸變
但想講Loreal個個顯色好多 個掃仔抓粉力都幾強 (除左d毛有少少硬)
不過淺色個度有少少珠光 但我覺得個粉都幾幼細 唔會顯毛孔
兩個價錢都差成2-3倍 所以大家可以考慮下
依家已經放左Suqqu個盒
佢隻蜜糖味好臭
仲要唔知點解唔潤
枝唇膏好硬
想問大家用邊隻牌子嘅眼線液?用過heavy rotation & innisfree,但係好快溶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞