不規則分享 | 化妝品 + 護膚 25

1001 回覆
16 Like 11 Dislike
香港好似已經冇晒
請問各位絲打用開邊隻粉底?
我心郁郁想買chanel glow 12號rose beige但係唔知有冇d更好用,因為之前用過tester我都覺得唔錯
但係又見有人推薦by terry
本身額頭有d暗粒加面有暗瘡印,鼻同額頭易出油
想買隻自然d薄薄地
想問遮雀斑邊隻遮瑕好?
求救
聽日去一個濕度得20幾% 嘅地方 應該用咩粉底會冇咁浮粉同long lasting啲
諗住加油落去粉底到再上面
之前應該會用cream溝油+保濕primer
而家有嘅粉底 : shiseido synchro skin lasting liquid
Tarte Amazonian clay full coverage
Bare minerals remedy blemish
Guerlain 最新嗰隻粉底
利申: 混乾暗瘡肌
唔該曬
有冇絲打試過係cult beauty 買野?
個訂單話收左貨 實際上係冇收過架
我今日先發現話23號送左貨
個日全日係屋企 都冇人㩒過門鐘 點解會話送左架屌
我已經停左好撚耐 貨又未收就比人話送左
上網睇the body shop枝防曬好似幾好 想試下
見好多絲打推ALLIE防曬
早個星期去SOGO買咗UV GEL嚟試
唔算笠但搽完FEEL到係有層野
易出油位我用INNISFREE控油碎粉或者LM碎粉
有用碎粉都OK唔覺笠 尋日仲要去做埋YOGA出晒汗都冇話笠痴痴
不過唔知夏天係咪感覺都咁良好

我係混油
超乾肌有咩面霜推介?
岩岩用完Kiehl覺得有d拿同還好
Orbis

當base用都得
利申:乾肌
超乾肌可以考慮用美容油,
我中意HABA
我都有用呢個化妝前加幾滴都無咁易浮粉
呢隻真係好好用
笑個陣好多乾紋點搞 有無護膚品推介
未買呢個牌子
香港可以去邊度買?淨係知台灣有
我係去日本嗰陣買
有無絲打塊面好易塞毛孔?
用手摸會成日摸到D粒粒
等幾日會變走米個D 要枝出黎
可以搽D咩野預防
乾肌 覺得有少少乾 但真係幾薄
想問下有無啱乾肌毛孔大唔致痘嘅面霜/乳液用?
一直用開vasaline代替面霜,呢排開始覺得好焗想轉一轉
有咩可能用vasaline.....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞