不規則分享 | 化妝品 + 護膚 25

1001 回覆
16 Like 11 Dislike
買啦! 最近想買埋mull it over 仲諗緊
Mac仲有冇貨返 之前去話賣曬
我推薦anessa嘅防曬
我自己係油皮敏感肌 搽上面度嘅嘢一有啲唔對路就會又紅又痕 得依一個牌子嘅防曬我用係唔會黐立立咁
用開一隻德國牌子叫sans soucis嘅暗瘡水 勁好用 幾乎即日見效咁濟
多謝你嘅回覆 但佢唔係洗頭水黎?
大概係咁嘅樣 我係俾fd推介用嘅 我直頭會係妝前用嚟保護我啲閉口暗瘡 好控油都超有效
有呀上個禮拜去買都仲有
想問係咪金色樽身個款?
請問邊間?
旺角兆萬
有無人日常多用cc cream 過傳統foundation
唔係韓國嗰啲cc cream,係Armani, Chanel 嗰堆
有無邊隻調色base 好用
想試下cdp 隻base
本身皮膚t字位會油
我今日去問話全線斷貨
shishedo新出咗隻peach base,唔知好唔好用呢
絲打用開邊支?
想問有冇邊隻開架粉底好
爬過下早幾個話mac studio fix
但平時唔會化只係返工有時要見人先化覺得有啲貴唔捨得

新手油肌
Mac係咁 乜都話斷 明明就有貨
尋日我係旺角問粉底液 話全線無曬我個隻色 但我即日去屯門分店睇又有貨架喎
我今日見到屯門分店係有mull it over
不過如果唔係住屯門附近就有啲遠啦
大家有冇用開mineral foundation?
我混合性肌膚 T字位d油可以煎蛋但係面豬登又少少乾 用cushion會飛粉
無意間試咗朋友畀嘅mineral foundation又幾好用 唔會黏笠
絲打們有冇好推介?唔太貴但係好用唔飛粉嘅
做乜呢排咁多人入黎負皮呢個post
家陣我地傾化妝護膚得罪你啲乜
budget幾多?
bareminerals
天絲咁夜都未訓嘅
300樓下啦 但係聽講bareminerals有種成分會出粉刺同敏感?
我都有聽過呢個講法
mineral foundation我淨係試過bareminerals同rachel wine
兩隻感覺差唔多
本身我係極乾敏感肌都冇敏感

一絲妳都早啲瞓
夜瞓皮膚差
我知呀 呢半年晚晚兩點先瞓得著殘咗好撚多 但係聽你咁講bm可以一戰喎
only minerals呢?有冇用過呀?
夜瞓真係幾勤力護膚都冇用
冇用過only minerals
rachelwine其實親膚過bm但香港冇鋪頭好唔方便
我呢d仆街恃住細個以為都唔會點差法
點知一兩日之後已經好明顯出曬暗粒又爆瘡
咁好啦!過兩日去老銅睇下bareminerals先 早抖天絲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞