不規則分享 | 化妝品 + 護膚 25

1001 回覆
16 Like 11 Dislike
用手搓都夠泡~一次用少少都夠起泡
各位絲打用緊咩防曬?
宜家用緊呢支 但係覺得笠左d 同埋有防曬味
用過freeplus嘅三位絲打
我今朝試咗用手起泡 起得唔多
想問下絲打妳地擠出黎個份量係幾多?
係咪我擠得太少
同埋無知一問 用手起泡有冇咩技巧

(以前用開fancl起泡波 次次都起到極多泡
用過fancl嘅絲應該明我講乜)
我擠大概1毫子既份量 起泡係無fancl咁多
但我試過用返個起泡波 就起到好多泡喇
用緊anessa金色牙膏管
我覺得anessa真係幾正 對我嚟講唔笠唔乾
呢款防曬味我就冇點留意嘅⋯⋯
不過anessa 以前有款敏感肌用嘅白色樽防曬 就真係極大陣味 用手推勻之後成隻手都臭埋
唔該絲打
其實有冇方法唔用起泡波/起泡網都起到泡
我一直都係用手起泡
不停用好少好少水滴落啲洗面膏到係咁搓
有無邊隻潤髮油好用 budget係200蚊 頭髮好乾又成日打哂kick
今晚開始練下
Moroccanoil
但係唔知香港幾錢
有冇成份簡單嘅cleansing milk推介?
本身用開cetaphil
不過最新發現佢用嘅防腐劑對皮膚/身體唔係咁好
有冇用過physiogel?我覺得唔錯
冇跌自己碎左
用緊cetaphil
絲打介唔介意講多少少?
好耐之前係呢度見有絲討論台灣陳皮 大推佢既痘痘護理理論同護膚品
前排終於買左佢隻卸妝乳 用左5,6次 真係唔錯 夠溫和 但清潔力唔錯 洗完塊面唔會崩緊好舒服
當然唇眼都要另外用油卸
另外仲買左煥膚精華液 不過未開 之後再報告
呢隻啦
濕疹同埋唇炎嗰陣用過La Roche Posay幾好
Mydress有
想問下絲打們用咩product去丁嘴角邊位既黑色素
利申:藍絲

感謝
Cerave hydrating
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞