不規則分享 | 化妝品 + 護膚 25

1001 回覆
16 Like 11 Dislike
呢排返左貨呀
上星期係 cwb 専門店買左
Moteliner! 尖沙嘴Cosme有得賣
我有用佢眼線液 但佢都有出眼線筆?
兩隻有咩分別
一個控油 一個保濕
Jane iredale 既粉底有冇用
剛剛買左origins sleeping mask
陣淡淡地嘅香味幾正,用左一次,第二日起身睇個感覺都幾好
不過前日有做補水facial,所以支mask功效未能作準

有冇人試過佢另一支十分鐘mask?
有冇控油foundation /碎粉推介
用緊Bobbi brown long wear foundation + Shu ueruma 碎粉
唔知邊隻問題 岀間一陣就標油
反而之前去台灣貪平買咗1028 唔錯
Etude house oh my eyeliner 不過佢係眼線液 ,我係極油眼,用佢就算喊同趴係枱面訓教都唔會變熊貓眼 佢只會變黑色碎碎,輕輕撥走就得。我用one day tattoo 都會溶
控油嘅話揀啲絲絨finishing嘅粉底應該會好啲? 我夏天T zone 會出油,用開chanel絲絨無瑕粉底,薄上少少開架碎粉就ok. 呢款出完油會更加靚,唔會溶到一達達,同埋遮瑕力都ok,輕微痘印都遮到,不過佢有啲酒精味,最好去門市試下
我用緊moteliner覺得甩黑色碎碎甩得幾勁
有呀 遮瑕幾好 唔乾 有客覺得厚 但我覺得幾好用 重點係佢成個品牌sell唔塞毛孔 唔傷皮膚 用落個心安心啲
可惜係液 我想揾筆係畫內眼線 暫時用緊love liner 一時溶一時唔溶
甩黑色碎都好過我眼袋位一pat啡色
Clio既眼線液筆好好用 我每次用完全日都唔會甩 除非你捽眼
緊緻 冇皺紋咁囉 但我宜家先22歲 抗衰老就唔洗 我都係因為佢好保濕先一直用 啲人話好吸引 用完爽膚水襯佢未吸收哂搽呢支野會冇咁用
好吸收 冇咁油
sasa有冇得買?
Double Serum👍
好似萬寧定屈見過 我個陣係韓國買因為
Dejavu 芯軟易畫 試用過其他牌子都係走返去用佢 btw我覺得moteliner 液好用過筆
有個好低能問題
GA to go cushion塊鏡係咪冇得搣走?
*塊鏡張膠紙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞