47歲了,我想分享下我18歲時撞鬼既一次經歷(2)

920 回覆
148 Like 7 Dislike
人類就係人類,恐龍就係恐龍
寫緊架啦
加油加油
留名等睇
上一代/甚至咁多代既人類 係咪大體上都係差唔多一樣既外表?咁每一代起源一唔一樣?每一代係點黎?每一代係因為咩事而招致滅絕?
其他代既文明係點?點解每一代都總係將上天給予既智慧放落一啲愚蠢既事情上?唔通真係因該人類就係唔完美既野同埋地球呢個真係只係一個監獄?
樓主,本身一直都做CD-ROM。第我無咩信仰,,而且對天主教同基督教無好感,但有時有濕滯野永遠係求個天,估唔到原來係求GOD
樓主,請你幫我多謝皇,因為每次希望既野都心想事成
老漢一推
學護一推
上幾代人類嘅嘢無問過喎,但皇講人類不斷重複犯錯,由起源、衍生、繁盛、滅亡不停重複…永遠不懂問題癥結所在…
就算識都無能為力
紅白雙煞 呢個陣係用嚟做咩?
咁其實問題癥結所在係咩呢?
樓主,多謝你嘅分享

請問一個唔了解宗教嘅普通人,可以點樣由零開始修行?

修行需要原因嗎?(好似做運動為減肥咁)

每日meditate?要跟一個師傅?
原全冇概念

求指點
想問如果自殺係咪真係每日不段loop返嗰個情況?
唔知
咪就係無“覺悟”
隨緣啦,好似我咁讀咗10幾年天主教學校一啲覺悟都冇,人到中年兜兜轉轉先被皇教化…以前潘生開口收我為徒又唔知點解推咗,又係臨老先嚟學法,一切都係緣!
無自殺過我唔知道,但相傳係不停loop,直至真正陽壽盡先可停…我記得我曾經問過某位師公關於張國榮嘅嘢,由於好多人幫佢頌經和求情,佢唔使再loop,但要喺陰間坐監,直到70幾歲原本陽壽盡為止。
係咪指無覺悟自身嘅愚蠢?
Yes,永遠唔會汲取歷史教訓
聽你咁講好可惜,不過一切是命
New world order 唔系 new age 9吹既咩
請問自殺係loop返自殺呢個動作,定係個日既事情,同埋當時人會唔會知自己係loop緊?

真係無辦法幫到哥哥咩,佢都唔想,佢係有病先咁,點解唔可以當係命而係自殺depression 控制唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞