47歲了,我想分享下我18歲時撞鬼既一次經歷(2)

920 回覆
148 Like 7 Dislike
皇嘅性格喺出埃及記十災已經略知一二啦,我只知潔淨靈魂(無罪者)以一股念嘅形態存於天國,這種形態可以不食不眠不休,有別於我哋認知嘅生命體。我未死所以唔知天國喺邊豎,獄卒所指係天使?我無問過比例多少…
其實選擇自己喜歡嘅宗教就可以了,每種宗教都有佢哋嘅修練法門,唔需要刻意要拜邊門邊派。拜師要千萬個小心,太多害群之馬…嘥錢之餘但完全學唔到嘢…
何謂奪舍 求教
搶奪肉身之意,即靈魂騎劫肉身
咁返教會、靈修係咪都係修道? 咁你有冇感受過咩敎宗?
點解人死後都會忘記前世做過嘅野?
返教會祈禱、冥想都算係靈修。第二條問題唔太明…
舊夢不須記,前世更加不須記!每一世嘅記憶都保留的話,所有前世嘅恩怨情仇支配住今世嘅喜怒哀樂,我諗都幾難生活落去,成個輪迴系統要崩潰…
教宗係天主教會領袖
佢地會唔會得道,變類似「師公」?
本身覺得天主實在太唔真實 估唔到你會有咁近接觸
而佢真係咁有威嚴
聽你講祈禱係有用,覺得好amazing
最近發覺自己越想接觸或同朋友討論「靈異」,越會吸引到啲能量過嚟。
多咗發惡夢,夢到前世少少片段。亦夢到一啲我一直好想知到嘅事,但只係關於過往其他人嘅事。
早排感應特別強。我想知道自己發生咩事⋯過往都只係聽過兩次靈異聲音。

早排發到一個夢係直程影響咗我嘅生活。
夢中係又黑又血淋淋⋯有個女人話要殺咗我。
同期我男朋友原來都有夢到佢,叫佢去陪佢⋯ 亦試過深夜見到一個形態係我,但轉頭我明明瞓喺佢隔離。我係唔係得罪咗惡魔?
lm
我無問過喎,我都想下世娶到我老婆
教宗只係title大,有冇修道、德行好唔好天知道咩?正如黃天道師公以普通教徒身份得道,教主無份一樣…返唔返人間道顯法應該係嗰位得道者嘅決定,好多神仙得道後就與世無爭,少理人間事,反而未夠道行成仙嘅陰司(或稱半仙)先會幫助世人,繼續修法積善積德望早日成仙得道。
或者只係日有所思,夜有所夢啫,但如果持續係咁,就可能瀨咗嘢,要搵相熟可靠師傅確定一下是否中招…
巴打 想問吓 如果經常去同一個道壇都覺得周身唔聚財 咁樣代表咩? 每次去都唔同感覺 (有幾次去就想嘔、上次去就覺得好壓突然壓壓下就唔壓 上過去咁多次都係得一次覺得無唔舒服)每次唔舒服時同壇啲人講 佢地都話我錯覺 我返工太累 太多疑
請問 咁樣正唔正常?
係 我都一直覺得好amazing
但我寫出黎個啲已經收斂左好多
同埋想問下 我哋人之前係罪人所以先會變成 人
咁點解會有動物嘅出現? 佢哋亦都係有罪所以先會變做動物?
真呀, 包括我
人死後有計分制度,作惡多端就落地獄,罪不至落地獄但又未能投胎做人嘅就畜牲道囉(六道輪迴),畜牲再分高低,多人愛錫嘅寵物就罪行較少,如此類推…
釋迦牟尼多謝支持
一係你身有嘢,隻嘢想你走而做出嘅舉動,一係個壇有嘢,你本能覺得唔對路想走。
post 1追到2
支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞