47歲了,我想分享下我18歲時撞鬼既一次經歷(2)

920 回覆
148 Like 7 Dislike
可能要等你開館授徒,積多啲功德先俾你成仙呢。
你快啲開館啦,我想拜師呀
個個孑然一身,了無牽掛咩?身處於凡塵俗世,一日有一個鐘修道已是萬幸。
嫁到我都好命水?!
係咪資助我開館
妖有能力影響你個腦,被駭後想點都得啦…
原罪係洗刷唔到嘅罪,同有冇做過壞事並無關係。生平無做壞事但又無修法學道,死後咪唔夠分返天國,繼續輪迴囉…
想問下樓主你有冇戒牛?
修茅山唔使戒牛,只戒鯉魚、鶴和猴子。
有冇問過啲神點解要戒?
希望好快可以聽到樓主好消息啦!不過成仙後 其實有咩搞?除左keep住幫修道人士修法 佢地自己有冇咩娛樂 同埋可唔可以冇任何信仰而自行修道呢?
你肯收學費我又唔拘呀😁
我係細細個既時候(大約小一至小四),成日都會鬼壓床,差唔多一星期有3-4次到,不論朝早定夜晚都會,仲試過有一次差啲窒息,嗰次仲以為自己會死,不過好彩最後都冇事。鬼壓床大概去到中二就停左,而家一年最多2-3次。我知自己係偏陰,因為我拜開既廟嗰姨姨有講過。係上一年突然之間陰得好嚴重,嚴重到影響生活同健康,上年既4月我同一班朋友深夜係樓下公園傾計,傾到一半我眼尾見到一個女人傾住個頭望住呢邊,我一望過去但就咩人都冇,我就冇理到,但再傾傾下,我突然發冷,眼尾望到嗰嗰女人近左好多咁望住呢邊,我仲好清楚見到佢係點既形態,係著黃色長裙既女人,嗰下我心都黎一黎,坐我隔離嗰frd見我唔對路就問我咩事,我就講左話我好似見到啲唔應該見到既野,我地就即刻走左。唔知關唔關呢件事,令到我越黎越嚴重。但其實係呢件事發生之前 ,我已經遇過唔少靈異事件,我唔想再影饗到自己健康同生活,想問有咩方法可以避免成日遇到呢啲情況,令自己陽啲?有時候會念經,但一陣就冇用

ps 幫朋友問 非本人
謝哂…
想問一下我哋平時祈禱 god其實會唔會聽到?
如果人本身有罪,咁追求生兒育女係一個咩嘅概念?
調轉諗,如果有人已經明白到生個仔女出黎係要佢受苦而唔生嘅話,算唔算做左件好事?
我一直以為皇天/GOD會係自然神
原來係人格神仲要都幾剛烈下
咁如果人魂係罪魂投生
未犯罪之前嘅魂係外星生命嗎?
而獄卒(即非罪魂但投生地球協助罪魂脫離的魂)同罪魂比例幾多?
神鬼等處於什麼維度同空間?
我哋見到其他星體好似冇生命體 其實係唔係因為存於不同維度所以先接觸唔到?
所以要修法,我就係瀨得嘢多先久病成醫。
誠心的話會聽到,打動到佢會幫你㖭,心誠則靈。
原罪人人有份,永不落空。人生不如意事十常八九,但都要撐落去㗎,要識得苦中作樂。
我幻想過其實成仙好慘,日日聽啲人求乜求物,弟子召喚又隨傳隨到,都幾辛苦。自行修道好易入魔,因為開咗自身天門,好多靈界嘢會衝入嚟奪舍,見過唔少案例。
要點修法?去其中一間館拜師?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞