47歲了,我想分享下我18歲時撞鬼既一次經歷(2)

920 回覆
148 Like 7 Dislike
皇:“耶穌本是普通人類,經修練得到天啟,能夠與我對話,才以我之名傳道。”

我:“聽聞對聖經抱有懷疑的人說耶穌一生有12年的空白,那12年於歷史上沒有記載,據說是去了中國西藏和印度交接的地方修道學法,學成後才出山弘法,是真的嗎?”

皇:“那段時間衪修法遇上我,潛修了12年,物質轉移就是那時修成的。”

我:“衪修的是什麼法?普通人透過修練都可以成為耶穌?”

皇:“所有法本為一家,是神留給人類的[說明書],透過修行將封閉的能力開啟。只是人類太愚蠢自私,將[說明書]不斷竄改,正法已支離破碎,幾近失傳。
耶穌所行的是菩薩道,犧牲自己宣揚大愛,救贖人類。而法(神能)只是要令世人信服的一種宣傳工具,不是單單修法就可成為耶穌!”

我之後再查找關於耶穌消失12年的歷史,在此簡單闡釋一下:

很多論者認為教廷是知道這段歷史的,因為耶穌到了印度和西藏修法,對教廷而言是不能宣之於口,是不能公開的秘密。所以在翻譯聖經時,故意將這12年從聖經中消失,而在最古老未經刪改的希伯來文聖經中是有著這12年的記載,更有學者指出耶穌修的是密宗,耶穌教畫的十字,其實就是密宗的准提法的五印。
我無問過人類起源,下次有機會問下,皇易問過阿dee師公少少…
今晚樓主突然寫咁多…
係咪好驚喜呀
天使係唔係存在,Lucifer係唔係比神打落地獄?
冇問到,有機會去問下
真係好驚喜呀!正呀~繼續……
睇到毛管豎
又唔係鬼故,做咩會毛管戙?
感覺好神奇,睇返由神講左真相,西方教同佛教原來唔似我地見大覽都扯唔埋,可惜俾人為私利改晒d嘢
一直覺得各地宗教(指正教,邪教除外)講嘅創世神為同一位神(能量)
真神阿拉應該都係同一位神
係因地域語言文化演變而致有唔同名稱
而文化政治同利益 又令到原本單純嘅宗教演化去服務唔同目的
先至有而家嘅分歧同紛爭
睇各地古老神話其實有好多共通嘅地方
閣下能與 皇接觸真係令人羨慕
好想知多啲 皇對現世嘅睇法
咁聖經的啟示錄係有冇發生,係已經發生/將會發生/定係一個啟示
Lm 好鍾意睇!!!
因為身邊都有學法嘅人,所以好啱我口味
樓主快啲再更
ching 顛覆成個基督教呀

皇同如來佛祖都係第一類神?

還是第一類得皇
應該係唔同,因為如來佛係由人修成佛,但係皇/GOD與天地同創。
我都覺新年單雙屍案好奇怪,正常就算幾憤怒嘅情況殺完人都唔會無啦啦攞罐紅油係牆度畫
葛講嘅嘢
push
難怪話新文難寫
繼續睇文自有分曉
修行所佔嘅時間少過上網、運動、打機…我平均每日大約一個鐘,絕對會令世界更美好,人人頭上都有神明,人都和善啲。
釋迦牟尼曾為人身,都曾扶持我修行。第一類神都有很多,如九天玄女、瑤池金母、龍族神明等等…
無讀過啟示錄⋯⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞