47歲了,我想分享下我18歲時撞鬼既一次經歷(2)

920 回覆
148 Like 7 Dislike
https://lih.kg/1014107
佢話佢係你阿Dee師公嘅分身喎,點睇?
為什麼我一直不再回答關於阿dee師公的問題呢?因為我不想老作,故事可以天馬行空創作,但神嘅旨意我真係唔敢亂噏,我是修道者,不是作家,只希望帶出正確訊息畀大家。
明白了
咁佢即係係唔係你阿dee師公嘅分身姐?
無睇哂全文,睇咗頭嗰part,如果與神對話可以細緻到咁,佢修為應該勁過耶穌!
你茅山證明到佢渣過耶穌,咁即係佢極有可能係你阿dee師公嘅分身
為什麼我一直不再回答關於阿dee師公的問題呢?因為我不想老作,故事可以天馬行空創作,但神嘅旨意我真係唔敢亂噏,我是修道者,不是作家,只希望帶出正確訊息畀大家。
無睇哂全文,睇咗頭嗰part,如果與神對話可以細緻到咁,佢修為應該勁過耶穌!
你茅山證明㗍到佢渣過耶穌,咁即係佢極有可能係你阿dee師公嘅分身
你茅山證明唔到佢渣過耶穌,咁即係佢極有可能係你阿dee師公嘅分身
有冇可能同走左既親人聯絡?問米係咪真係得呢?
有朋友曾經問過米話可以準達9成,但已經係好多年前嘅事。現在坊間啲問米好流,小心為上。茅山下茅行陰法可做問米法事。
可唔可以問/講下世界初始?唔講得個結尾或者講下結尾前地球/人類會遇到啲咩事 點樣導致結尾會發生既事出現?同埋其實有無結尾?如有 ,所謂既最後會係點?周而復始?終結即開始?
同埋我好想知其實人類既智慧係咪一路退步緊?我意思係以前既人可以領悟到人生/世界好多野 以至得道各樣 同埋依家平常啲人講到既學法/算命風水所用既知識相比以前其實係咪已經真係失去左好多真係有用既知識 依家剩返既都只係以前既皮毛表面?好似你講既問米咁
同埋呢 想問樓主有無睇過fb咪有個講靈異野既群組既 有位巴打有篇講奪舍既故事係一個已經有百年修為既半仙(女)奪左個女仔身 跟住有個師傅同佢鬥法最後唔記得有仙神出現將佢降服同將功德降到三等個篇 樓主你有無睇過?
終於追完post,好好睇,支持

另外想問一下
有次跟家人去拜先人骨灰,拜先人前就拜地藏王菩薩,喺閉目拜地藏王菩薩嘅時候就會頭皮發麻(並唔係不安嘅頭皮發麻),祈拜之後更覺精神爽利、靈台澄明嘅感覺,而且喺不同樓層嘅地藏王像拜都會發生同樣事情,想知道究竟係發生咗咩事?
推 支持巴打
儲左咁耐一次過睇好爽
支持
茅山派替亡靈超渡都係召喚地藏王菩薩。我個人覺得可能你身上帶有亡魂氣息,地藏王將它們超渡咗,所以你才有精神爽利嘅感覺。
皇曾經提過2039年會有大浩劫,但20年後嘅事誰會在意呢?我們已經是地球上第10幾代人類,孕育到繁衍再到滅亡生生不息,不斷循環。我個人覺得好多古代智慧的而且確係失傳了,科技令人腦退步是事實。
第十幾代既意思係?
即係係我地認知既文明初始之前真係已經存在過唔止一代既智慧同文明?
大浩劫既意思係地球既浩劫?
咁係我地呢代既文明之前既野係點?仲有無機會有任何物件地方證明到?古物個啲野?
我地之前既智慧同文明係咪前一代比後一代更高?我成日覺得如果真係有前幾多代既話 依一代我地既文明好似係好微不足道咁
好有趣第一次睇到喱種演繹唔同宗教嘅方法
我讀幼稚園嗰陣因爲個老師教咗一首關於屋企人過身嘅歌之後就開始有焦慮症 對死亡喱件事有好大嘅恐懼 一嚟係唔捨得身邊嘅人同事 二嚟係對afterworld好不安 因為我唔知究竟係點
所以我由細到大都對啲神神鬼鬼嘅野好有興趣 好想揾到個答案 究竟生命同靈魂有冇佢本身嘅意義 定還是人類只係隨機出現而我地不停發明新嘅事物去自欺欺人咁豐富自己嘅人生 你嘅講法令到我好似着咗個電燈膽咁 合理得嚟又有說服力 mean so much to me
另外有幾樣野想問
1.我好想了解多啲修道嘅野 但係講到咁多神棍 自學又危險 咁仲有冇其他安全嘅方法
2.我八歲前真係見到多啲靈異野
第一次見過屋企鐵閘外面面有一個有人形輪廓但係全身係黑到唔反光 我睇唔到層次 衣着 五官 淨係見到佢雙眼有淡黃光嘅物體同我揮手
第二次都係鐵閘外 見到一隻有淡淡嘅藍光同埋個身體好虛幻嘅白虎對我虎視眈眈咁
仲有啲唔係記得好清楚 會唔會大概知係乜野嚟
3.人有原罪 如果普通人冇機會修道 咁有冇咩可以做嚟贖罪 又應該抱住咩嘅心態去生活先唔會加深自己嘅罪

好似好長好煩咁 辛苦了
同埋瑪雅 亞特蘭提斯呢啲文明係咪存在?2012年年尾個次其實係咪真係應該係末日左?
廿年後既野我在意架 如無意外都會活到個年 點會唔在意呢
講多啲呢啲野 好想知
我只係轉述皇嘅說話,每代文明由洪荒到頂盛再到滅亡都是循環。證明可能要找考古學家。
所有宗教都有教人走向[天國]道路,殊途同歸。我修練茅山只係自強,唔想過陰嘅命格招惹惡靈,令屋企人擔心,閒時亦可以用自己所學幫下人而已。
阿特蘭提斯係十幾代人類其中一代。2012年人類當然無滅亡,唔係我點會喺度寫緊嘢呢?2日後嘅嘢都無得擔心,何況係20年後?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞