47歲了,我想分享下我18歲時撞鬼既一次經歷(2)

920 回覆
148 Like 7 Dislike
咁你要多謝阿dee師公照住你
通常大神會n個分身於世界任何地方,較冷門嘅神通常會係真身。神嘅分身其實好似server咁,可以喺中央存取資料,如A分身曾於某日同你做過嘅嘢,其他分身一樣可以喺資料庫知道,保證唔會斷片。
我和神只係在意識上溝通,見唔到樣貌,神有時會投射映像喺你意識,傳達意思,例如打功夫時有影像喺你腦海示範,讓你學習模仿。阿dee師公梗係話自己英偉不凡啦。坐過山車另外一個係紅孩兒師公。
唔係個個神明都會受你召喚,決定權在於衪們。無召喚過撒旦,但有位神曾經召喚陰間使者,由他帶我落地獄,讓我感受地獄的痛苦、無助和悲涼…親身經歷過就能真實地講述出地獄之苦況,警惕世人唔好做壞事。可惜當時自己定力唔夠,審核後未能成行。
我自己相信唔係鬼扮
呢個問題好多人問過我
講真其實有乜好驚,反而最驚死窮鬼。
紅孩兒師公感覺好似好可愛
阿dee師公到你太太轉生之後都仲咁關照, 真係好有情有義!
未死過,真係唔敢講做鬼係咪可以見到親人。因為死後去邊都會經過審查,死於自然又無做壞事,等投胎嗰段時間可能見到親人都未定…(大前題又要親人未投胎),或者全家都做好事多修行,喺天堂(個個宗教唔同名稱)相見啦。
死窮鬼呢度有一個
最初紅孩兒師公降身,我口快快叫佢紅孩兒小朋友,佢插我㗎,話要叫紅孩兒師公!阿dee師公出名忠義!
我諗有啩,但神、鬼殊途,可能拍下膊頭就各自上路…
可唔可以問下呀dee當時點斬顏良?
好想知多啲當時關二哥啲真野
由細到大都鍾意睇鬼故 講緊真人真事個啲
但有時都鍾意睇樓主呢類分享
因為呢啲故事每次睇完我都可以感受到咩叫 緣
人與人之間能一齊係緣 你遇到咩人咩事又係緣
好似樓主咁如果唔係去左個個地方 未必會發生之後既事 咁呢樣可能就係你本身同個樣野既緣 識到樓主太太又係緣 而樓主太太因緣際會學埋法 仲遇返前生既師公 呢個緣係好實在 呢啲對我黎講就正正演繹到咩叫緣
Btw 繼續支持
點斬顏良無問,不過三英戰呂布就有問,阿dee師公話根本無呢件事,佢一個都夠哂砌!
想知古人係咪個個都習武
同古人所謂既習武係點習 因為我成日覺得依家同古代既學功夫應該係兩回事黎
古人習武點定高低 同埋點解有啲人真係可以習到接近無人能敵
姐係佢一個揪呂布?
贏定打和?
其實每次寫嘢背後都想帶出一種訊息一種情義,希望讀者留意到啦。緣呢樣嘢其實喺紫微斗數十二宮已經可以睇到,子丑寅卯辰巳午未申酉戌亥其實就係十二生肖,十二種身邊人嘅互動變化,相生概剋。
我無習武,唔識答你。不過所有武術、運動、甚至乎學術研究,能唔能夠達到終極取決於態度,堅持到底必有所得。曹星如嘅成就,喺佢級別無人能及,就係對拳擊嘅執著和態度。
無問得咁仔細,阿dee師公講夠砌應該揪贏啦。
樓主不如開個關公你問我答 實好多人問
係可以召喚,但佢未必答
可唔可以講多d關二哥既生平事跡
佢都應該想你講
話晒歷史有咁多誤導
想知其實嗰陣打仗大家到底有幾多兵
例如赤壁其實係幾多人打幾多人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞