47歲了,我想分享下我18歲時撞鬼既一次經歷(2)

920 回覆
148 Like 7 Dislike
好多派別有不同打座的法門,我的門派要初學者必須在神壇前打座,心亂時有咒語回復心神。
努力寫緊中
我覺得有,但我唔識
你係學咩派別?
茅山派
由我細細個睇怪談開始一直都最想問既問題係 係法科裏頭 茅山 同 六壬 既分別係點?
太概類似天主教同基督教嘅關係咁
千絲萬縷但又各自表述
樓主有咁多靈異經歷係咪學法之後先有?我學左兩年六壬兩年左右,不過到宜家經歷真係唔多。
相返我阿爸就好多,由細到大都聽唔小
點樣自我評估個成效或者功力?
打座到一定程度時,掌心或手指會有氣匯出,渾身和暖,自己感覺得到。
咁即係諗住自己好想訓教、好眼訓?
有冇耶穌
any telegram?
有冇話大約打坐幾耐?
之前有去過西式佛堂做冥想(meditation)
反而係會有個host帶住大家唱西藏文詩歌 應該係喇嘛
之後唱完冥想都會訓著左...
lm
Live咗
打座瞓著是常識,10個人9個都瞓著~
耶穌我真係召喚過…可能遲啲寫出嚟,不過驚你哋當我係傻佬…
都係嗰句,10個人9個都瞓著
有冇同過基督教嘅人講 牧師嗰啲會唔會話係邪靈扮定會話你有神的感召
幾時有故啊
有同基督教嘅朋友傾過,佢都好擔心我撒旦附身。但我唔太認同基督教和天主教嘅教義,世上只有唯一的神呢一點。
在我47歲的人生當中,發生過好多大大小小千奇百怪的靈異事件,但要數影響我最深的兩次經歷,其中的一次已經作出過文字記錄(47歲了,我想分享我18歲時撞鬼的一次經歷),另外的一次雖然曾在網台簡短敍述過,但對於我的內心世界和感受是沒有提及的,這次事件人們好多稱之為“鬼上身”,較文雅的說法是“奪舍”,我給它定義為身體和思想的駭客。

在機緣巧合之下,學習了充滿神秘色彩的茅山派神功。
為什麼我這種沒恒心毅力的人竟然會學這門功夫?原因簡單不過,就是久病成醫的道理,既然有這麼多不可思議的事在我身上發生,受盡苦頭也連累家人朋友,何不自己好好修練,既可自保又可幫助有需要的人,一舉兩得!
基於門派的規舉,修練過程我不能詳細寫出,只會講述修練神功的點點滴滴。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞