原來條脷平時點擺係好撚重要

897 回覆
1873 Like 54 Dislike
有冇人聽過台灣無恙牙套,要成萬幾蚊
有冇人聽過台灣無恙牙套,要成萬幾蚊。好似好pro
條脷放下面但用鼻呼吸 係咪都係唔好
我都係有鼻敏感
都有噴嘢,但都改唔到用口透氣
直到上年,25 歲箍牙,醫生叫我要擺好條脷
到而家見到唔好用個口透氣先知個重要性
其實即使我改善左條脷 但我鼻都長期有一邊係塞係咪改唔到 要靠其他方法
我覺得面型呢樣野基因本身都佔好大部分
我長期一邊鼻都塞 基本上都係有口呼吸
不過我面型又尖又有啲鞋揪
邏輯錯晒
唔係因為條脷問題而攪到鼻塞

係因為鼻塞攪到用口呼吸影響面型
邊度有得賣
我都覺,基因可能8 9成
尋晚即試,即刻用得返鼻呼吸去訓

真係平時會用口頭氣,個下巴好柒咁開小小,又大鼻寒

你地牙齒有冇合實?
點樣擺上面 hold唔得幾耐咋喎
但你改善條脷變相用返鼻呼吸 我想知會唔會咁令個鼻塞都改善到姐
請問你買邊隻噴鼻暢通左七成
條脷要頂住上面先可以打通任督二脈架
過來人 用左口廿幾年 近兩年先轉返用鼻
主要係因為細個開始鼻敏感
用鼻既最大挑戰係鼻塞 尤其訓覺個時
如果大家無鼻塞 又想自然用返鼻
日本出左幾個牌子既貼紙 貼住你個口
幫你訓覺個時用鼻呼吸
用完之後 你平時日頭都會自然保持到正確既呼呼方法 (前題要鼻無塞)
一樣 淘寶有得買好抵用
自細鼻敏感鼻塞慣左訓教用口抖氣 (其實係自己控制唔到)
有冇keyword

用緊呢款覺得幾好用 x型貼得好實
覺得唔岩可以自己用keyword再搵搵
尋晚即刻改左用鼻

我習慣側訓,發現好鼻好塞,好難呼吸

跟住平訓,好似易d ,到順左條氣再側訓返

醒左幾次(平時都會),發現自己口呼吸緊,又手動轉返鼻呼吸mode

唔知點解,覺得個人精神左
我覺得你個case用貼紙貼住個嘴會好d
訓著左好多時你唔知自己用鼻定口
同埋冇左口乾問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞