原來條脷平時點擺係好撚重要

897 回覆
1873 Like 54 Dislike
平時都做到最好
由細到大都無不良習慣
但遺傳下巴好後
無偈
睇錯左條撚平時點擺真係好撚重要
擘大口條脷都要貼住上面?
下屌 唔怪得得又哨牙又留口水
一直放下面
平時就係唔好擘大個囗 講嘢梗係唔洗 不過吞口水嗰啲都要
其實係你自然resting就一定要係上面
呢啲真係小學就要教
點樣行路點樣咀嚼點樣呼吸
望落好似好簡單天生就識 但其實好多人都會用錯方法
偏偏一錯咁就成世 大個先糾正都冇咁易
The correct tongue posture of a strong tongue combined with strong muscles of mastication (the chewing muscles of the Temporal, Masseter, Pterygoid).

These are are required to grow the face to the beauty of whatever phenotype that the person exhibits.
合埋口正常都貼上面
試左放係下排門牙下面,好唔舒服喎
空氣太差
不過空氣流通D就好好多
而家開始用通鼻劑
加油
多謝分享
有時自己郁完條脷會諗擺邊先岩先舒服
同埋個post令我發現冇意識之下我條脷係頂住上顎
係咪好多人上排牙突出過下排牙?
我由細到大都用口透氣
因為長期鼻塞鼻敏感
而我用到鼻既時候
合埋口係會利尖自然頂住上門牙後面 利面係貼住上面
而唔係貼近利底

而且無出現樓主既情況
幾耐先唔洗插住?
正常 : 上排門牙應比下排門牙外面,但不超過2~3mm
原來好多同路人

睇樓主d links 入面有d 人幾個月已經有明顯改善

大家share 多d 練習一齊改
唔怪得我有爆牙
好貼留名
啱呀 果班正宗無知撚衝出黎柒
樓主講依個問題根本係極普遍又基本上完全無人提
正常合埋會頂上面但都會feel到下面牙齒, 利底有空隙
但mar大口用口呼吸條利一定放下面比d空氣係利面過
有邊個唔係咁???
發現原來自然位置都係貼住上面,但係一在意個問題之後就總係覺得好似用多咗力向上頂 ,跟住變咗故意控制條脷

繼手動呼吸,吞口水,眨眼之後樓主製造咗個騷擾人嘅提示,屌你老母
其實點樣可以合口但脷擺下面
正常合口既時候口腔係冇空氣
你應該點用力都收唔到條脷落去
有冇人明我講乜
之前真係會 依家故意都得

脷尖會掂下排門牙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞