原來條脷平時點擺係好撚重要

897 回覆
1873 Like 54 Dislike
明明合埋就會自動波痴住上面
多謝巴打
成日都覺得點解合嘴好難 原來我一直放錯位
做左廿幾年人先知擺錯位
屌有鼻敏感我都唔想嫁
我都係consult 完
我問可唔可以凈係箍牙唔做手術
個牙醫就話唔得
所以我以為一定要做手術而無去搵其他牙醫喇
細個就係鼻敏感用口呼吸搞到倒及,依家都無得救
始終唔係 18,22
D 外國人會食D超硬香口膠 話對Jawline有用
正常如果閉口呼吸(即係用鼻呼吸), 條脷點都有d 貼到上面? 如果太格硬做,個下巴好攰
Same
我之前合埋口 都會係下面/中間 其實自己feel到
其實唔明d人點解可以打開口訓教
我有時係office坐底訓先會打開口
但過10幾分鐘自己醒
個口乾到痴線,用口呼吸抽乾哂d口水
哮喘底成日要用口呼吸
總之只要記得就頂一頂啦
平時返工發吽哣咪轉做手動mode一陣囉
又或者你碌呢個十幾頁個post 一路碌一路頂住
大約兩三日會開始習慣架啦
記得手動mode都要堅持落去呀 一齊加油
我果時果個正鄂牙醫都係咁講
仲話你去其他地方整壞棚牙我唔會幫你架
咁梗係啦佢為左生意
一定要咁講

最後我搵過第二間矯齒醫生
佢話做到效果八十分
咁就決定只係箍牙
驚唔驚會整到個下巴仲柒/塊面闊呀?
印象中咬得多香口膠塊面會變闊
我之前未箍牙,成鳩日都係開口,成個傻仔咁,甚至覺得閉口好攰, 後尾箍咗牙,閉口先舒服,但個陣牙醫淨係話我天生下巴短 ,依家我閉口,會feel 到面形尖尖地,同埋條脷都有6-7成 貼到上面,但如果要全條脷貼晒係要格硬黎。

btw 屋企有小朋友,佢依家4歲,我好早已經留意到佢冇時冇刻都開口,even 訓教都係, 同佢講,佢又未理解到,叫佢閉口同鼻呼吸,隔一陣又冇咗回事, 巴打有冇咩提議,我好驚佢下巴生得唔靚,好似我咁
有冇人答到我 咁訓教呢?
20歲仔開始改有冇用
你試下用脷尖係門牙後面慢慢掃上去?
最正路既位應該係個舊好鞋好多紋既肉後面
你應該會掃到中間好似有條骨突出黎 而左右開始凹入去個個位
就係放係個一點上面
佢教用條脷同其他方法咬香囗膠

https://youtu.be/ZNocCJNicrc
同路人
轉左用鼻呼吸9個月
加油呀
Lm
訓教都改到?
睇完先知平時原來條脷係放上面
但我放岩下巴都係有問題
咬合不正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞