原來條脷平時點擺係好撚重要

897 回覆
1873 Like 54 Dislike
專科做矯齒 佢個陣冇同我講呼吸有問題, 只係話我戴個舊野可以令上腭D牙夠位排齊
舊野要3千幾蚊, 當你拎住實物真係會屌出聲
因為佢同BB仔咬個D牙膠冇乜分別
屌愈大個下巴愈肥 本身長下巴靚仔
利申 鼻敏感 訓教自動用口 訓緊果陣個口會有酸臭味
我覺得條脷點擺同埋點呼吸,對鼻鼾、呼吸道等等問題係好有影響(不論好壞)
見過啲人用口呼吸多,個口都特別臭,好似長期有篤鼻涕喺個口都醃緊咁臭
出面一些氣功課程
都係強調要條脷頂上
還要提肛

原因係將前面中間的任脈
和後面脊骨的督脈完整連接

為何初生嬰兒咁少病?
本身就長期頂脷,任督二脈完整連接
及至3個月識講嘢!
無再緊緊連接
啲病才開始黎

詳細的理論,自己Google或youtube:
小周天

如果你多病痛,其實需要刻意頂脷頂和提肛
駁返通個任督二脈
提升自身免疫系統

當然你刻意畀幾千蚊去學氣功
都係要做同樣的事!
只係有人提醒你有無做漏做錯
學緊放返條脷上去之後變左手動吞口水
樓主簡直係我再生父母
大家唔好放棄
呢個動作訓練既係肌肉, 所以成年人做得多都會修正番
希望大家都有靚jawline
想知
Strong po lm
lm

不嬲咁擺
好多人問訓覺點做 其實最好痴膠紙係嘴唇 等佢唔會自動用口 強制性用鼻
好想試下慣返擺上面之後每日影相記錄 但依家要條脷用力先貼到上面 勁辛苦
細細個慣左擺下面 大個真係愈大愈柒 下巴長 嘴凸 暴牙中哂 之前搞掂返排牙 但依家都係嘴有少少凸同合唔埋口 真係要改
其實用口呼吸膠帶半年左右就ok
你就會自然用返鼻呼吸
想問下樓主,如果條脷申得少少出個口,洗唔洗剪脷根?
好辛苦
重點係用鼻呼吸而唔係口呼吸
lm
神post LM
巴打有無練氣功推介睇邊d youtube片先正宗,你知網上好多鳩流流
因為香港空氣極差
好多人成日鼻塞同鼻敏感
所以因爲鼻塞或同有鼻涕就自然用口呼吸

我係一個超級嚴重鼻塞的人
成日呻鼻涕
我完全明白點解咁多人用口呼吸,因為鼻塞會透不到氣
香港空氣差 好多人鼻塞 自然會不知不覺用口呼吸
如果我正常咁用俾呼吸都係生得樣衰呢
你本身就樣衰
去整容啦
請問點知自己條脷有無過長?
細個長期鼻塞,日頭都還好,夜晚訓覺就自動變口呼吸,搞到臉形真係變左勁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞