召集LIHKG所有單車jj

1001 回覆
22 Like 3 Dislike

長波腳=long cage rear derailleur?
大碌仔=casette?

碌仔=加大後導輪
Derailleur加長就夠空間改果兩個原裝細碌,eg改成18T

外國應該好少人咁改?

係討論區見過,係街就未見過

咁我都認同食咗佢好過

實用性黎講,多撚餘啦
外型行先既,的確好吸引

真係會好踩d?

幾k食撚左佢好過

長波腳=long cage rear derailleur?

碌仔係jockey wheel

btw樣係幾正 但實際差個幾watt

有錢可以考慮玩CS碌仔加bb一套

幾k食撚左佢好過

有冇幾W咁多啊

幾k食撚左佢好過

有冇幾W咁多啊

ceramic speed話有
但條胎bump多d psi都比到幾w 你啦

有冇幾W咁多啊

仲要長途戰先有
50k內應該一撚樣

有冇幾W咁多啊

仲要長途戰先有
50k內應該一撚樣

幾w我覺得100k先有分別

BTW之前睇過段嘢講究竟ceramic bb堅定流
結論係其實真係冇乜分別

仲要長途戰先有
50k內應該一撚樣

結論係其實真係冇乜分別

心靈雞湯+外觀吧
Ceramic speed bearing 主要用係高轉數
人腳百鬆d RPM就冇咩意思啦

仲要長途戰先有
50k內應該一撚樣

結論係其實真係冇乜分別

心靈雞湯+外觀吧

用陶瓷係滑左嘅
但習慣左就覺得無乜變化
都係咁慢

仲要長途戰先有
50k內應該一撚樣

結論係其實真係冇乜分別

心靈雞湯+外觀吧

用陶瓷係滑左嘅
但習慣左就覺得無乜變化
都係咁慢

巴打真富貴
我當日個BB30 係咁creak, 換個普通SRAM pressfit我都肉痛到爆

心靈雞湯+外觀吧

用陶瓷係滑左嘅
但習慣左就覺得無乜變化
都係咁慢

巴打真富貴
我當日個BB30 係咁creak, 換個普通SRAM pressfit我都肉痛到爆

屌 普通ceramic bb咋
我果個enduro xd15黎
以架一邊死死地
我都想咁有米買cs
同埋pressfit好難搞難拆

踩強國牌子快過歐美一級環法車仲撚型

twitter會

點解

我始終覺得呢個牌子

號稱德國牌子
但係德國一間舖都無
所以我覺得佢貼出黎個啲
所謂德國檢測完全唔可信

java同trinx好啲 雖然java都係號稱義大利

聲稱德國,其實只係大陸牌子。
見到Twitter就覺得好撚嘔心
成架NK1K改個牌子就當自己車
踩架真係流既/無印都無咁肉酸

有冇幾W咁多啊

仲要長途戰先有
50k內應該一撚樣

結論係其實真係冇乜分別

CeramicSpeed bb係咪比其他ceramic bb好我就唔知,
但Cemamic同普通bb就真係差好遠,
係順好多,呢樣野係好抵換

大波腳轆仔就...算啦

點解

我始終覺得呢個牌子

號稱德國牌子
但係德國一間舖都無
所以我覺得佢貼出黎個啲
所謂德國檢測完全唔可信

java同trinx好啲 雖然java都係號稱義大利

聲稱德國,其實只係大陸牌子。
見到Twitter就覺得好撚嘔心
成架NK1K改個牌子就當自己車
踩架真係流既/無印都無咁肉酸

記得怪獸facebook post過張twitter
條友換303同埋105夾落部twitter度
下面啲留言紛紛表示自己唔識野

踩呢部不如真係踩無印算
自從十月中冇踩過車,因為呢到non stop咁落雨同落雪
太耐冇搞過架車,屎忽痕,係eBay買咗個seat clamp 同titanium bolt,偷輕支seat post

原裝EA70 clamp, 60g

eBay貨, 21g

搞咁多嘢先輕到39gram
應該係得ritchey同cayon stem用到,都叫有選擇嘅不過ritchey對於嚟講係貴嘢囉

BTW 2017 supersix EVO原來轉咗款,應該係用左16 himod 個模,所以應該幾正

利申 你見我個名都知我踩supersix

好似zipp都有岩既size

印象中只得 3 間廠有出 1 1/4 吋 stem
Ritchey
Canyon
Giant
有錯請插

仲要長途戰先有
50k內應該一撚樣

結論係其實真係冇乜分別

CeramicSpeed bb係咪比其他ceramic bb好我就唔知,

大波腳轆仔就...算啦

我自己玩開鐵人,訓練時每次出車都差唔多150-200k先收工,都好積極考慮緊換,原因係好多世界級高手都有用...相信會減到watt數

結論係其實真係冇乜分別

大波腳轆仔就...算啦

我自己玩開鐵人,訓練時每次出車都差唔多150-200k先收工,都好積極考慮緊換,原因係好多世界級高手都有用...相信會減到watt數

你次次操長課就換啦

得170高,直接買最細個款xs size就得,唔洗煩

諗清楚個樣,顏色適唔適合啦
唔好見cp值高就買,樣行先
冇得後悔

Canyon ULTIMATE CF SL 9.0 
樣同色我都ok呀

唔知巴打買左未
荷包ok ,canyon 都係買SLX啦
記得買多個波腳勾!
不過最緊要都係樣同色行先,自己鐘意

冇得後悔

樣同色我都ok呀

唔知巴打買左未
記得買多個波腳勾!

荷包許可直上speedmax

直上呢部啦4.96kg
[img]htholland.pk/uq6gy5m7[/img]

直上呢部啦4.96kg

點過uci
前柱後碟換反105件都未夠數
[img][url]http://htholland.pk/uq6gy5m7[/img][/url]

直上呢部啦4.96kg

點過uci
前柱後碟換反105件都未夠數

係seat位加舊鉛
無知一問,折左架單車可唔可以塔巴士

冇得後悔

樣同色我都ok呀

唔知巴打買左未
記得買多個波腳勾!

荷包許可直上speedmax

rb變tt
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞