召集LIHKG所有單車jj

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
有冇巴打同我一樣住公屋,然後將部車鎖門口?

驚唔驚半夜比人偷?比人搞?
平時踩單車徑都震到死死下.
其實公路車震得多,係唔係好傷車?

唔會傷車,你好快就慣

慣既意思?

佢係指踩耐左 個人會習慣

平時有著開褲,ok既.
但就係驚震傷部車

你架rb條呔幾粗?
如果行緊23mm,可以試下換25mm 行80psi,會好好多

部車平就由佢姐

貴就唔好喇

唔會傷車,你好快就慣

慣既意思?

平時有著開褲,ok既.
但就係驚震傷部車

你架rb條呔幾粗?
如果行緊23mm,可以試下換25mm 行80psi,會好好多

上次踩青公入上水 個屎忽冇野 但dun到隻手勁痛

唔會傷車,你好快就慣

慣既意思?

平時有著開褲,ok既.
但就係驚震傷部車

你架rb條呔幾粗?

上次踩青公入上水 個屎忽冇野 但dun到隻手勁痛

試下包多層bar tape上去(double bar tape),會有幫助
換後波波線90蚊算平定貴
入門roroadbike有咩選擇?
本身踩Rx5,想轉RB
thanks

標準答案scr
睇下巴打想要咩價位囉
我之前都係踩RX5

3-4k係咪無咩好選擇?

筆直3-4k 我會keep住踩rx5等儲錢
本身踩Rx5,想轉RB
thanks

標準答案scr
睇下巴打想要咩價位囉
我之前都係踩RX5

其實我都係悠閑type車手
架車唔太差就得
Rx5上斜有d吃力,RB應該會好d?

部車平就由佢姐

貴就唔好喇

實比人偷硬,偷seat位,車頭燈,尾燈等。

唔偷都特登整爛

部車平就由佢姐

貴就唔好喇

實比人偷硬,偷seat位,車頭燈,尾燈等。

唔偷都特登整爛

就算唔比人偷都會比房署話 好似會扣分
本身踩Rx5,想轉RB
thanks

標準答案scr
睇下巴打想要咩價位囉
我之前都係踩RX5

架車唔太差就得

巴打踩咩斜先?
普通上落其實都幾輕鬆
不過優景里嗰啲長少少嘅就真係忟
當練下腳先囉
本身踩Rx5,想轉RB
thanks

標準答案scr
睇下巴打想要咩價位囉
我之前都係踩RX5

架車唔太差就得

巴打踩咩斜先?
普通上落其實都幾輕鬆
不過優景里嗰啲長少少嘅就真係忟
當練下腳先囉

不過3-4千筆直嘅road bike重量都差唔多
如果真係覺得上斜辛苦
我比較建議轉大餅
因為我記得原裝好似係56/46都幾高
依排有無入門公路車抵買

搭單問埋,剩手工裝腳踏幾錢到?

下,裝腳踏好易ja wor
搵fd借個六角匙扭緊就得,冇咩技術成份
依排有無入門公路車抵買

秒經 budget幾多?
幾千蚊都係scr/二手tcr, defy嗰d

2000左右啦
有留意開FB Group,買車有咩要注意

有啲無六角匙嘅要用士把拿

你去問單車舖借工具應該唔洗錢

有啲無六角嘅要用士把拿

我老婆個cheap cheap giant flat paddle就係要用士巴拿裝

BTW,裝paddle時記住落grease
各位巴打, 想買架二手單車由昆明踩到西藏, budget 3000以內, 唔使好好, 求推介

Standover Height
Range
29.3 - 29.9 Inches
Virtual Top Tube Length 25.1 - 25.5 Inches
Stem Length 10.2 - 11.8 Cm
BB Saddle Position 71.4 - 72.9 Cm
Saddle Handlebar 56.7 - 58.3 Cm

Actual Inseam 78 Cm
Trunk 65 Cm
Forearm 38 Cm
Arm 70 Cm
Thigh 58 Cm
Lower Leg 57 Cm
Sternal Notch 149 Cm
Total Height 184 Cm

痴撚線唔係應該咁遠程先要用得愈好咩?
踩踩下部車有咩事邊個救你

我老婆個cheap cheap giant flat paddle就係要用士巴拿裝

下paddle都要
我冇落
以為得saddle先要乍

下paddle都要
我冇落
以為得saddle先要乍

paddle裡面都有bearling嘅

不過我都無落
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞