召集LIHKG所有單車jj

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
點睇merida scultura 400
二手$4500 買唔買得過?

睇咩件先

4000樓下不外乎scr/美記90x個d架啦
自己開個fb 入下d單車二手gp望下先

Scr 啦新手恩物
二手黎二手去隨時平手離場
Btw 唔好唔記得仲有一堆野要買
衫褲 頭盔 座地泵 前後燈

好嘅座地泵真係好緊要
同埋強烈推薦一買返嚟就搵conti gp4000s ii

yup 對胎用左成年都未爆過

Scr 啦新手恩物

好嘅座地泵真係好緊要

yup 對胎用左成年都未爆過

我第一對行咗4500km 3年都未爆過
Fixie劉明
啱啱上amazon買左盞Cat eye volt 400 好撚光 平香港一半

睇咩件先

FRAME SCULTURA LITE
FORK Road carbon Race
DERAILLEUR FRONT Shimano 105 D
DERAILLEUR REAR Shimano 105 SS
SHIFTERS Shimano 105
BRAKE LEVER Shimano 105
BRAKES MERIDA Road Pro
CHAINWHEEL Shimano 105 50-34 [PF86]
CHAIN KMC X11
HUBS Road seal Bearing
RIM MERIDA comp SL 24 pair
FREEWHEEL Shimano CS-5800-11 11-28
TIRES Maxxis Dolemites 25 fold
SPOKES Double Butted Black stainless
HANDLEBAR STEM MERIDA Expert OS -5
HANDLEBAR MERIDA Expert Compact road OS
HEADSET Big Conoid S-bearing neck pro
SEAT POST MERIDA carbon Expert SB15 27.2
SADDLE MERIDA Sport
WEIGHT 8.65 kg

Scr 啦新手恩物

好嘅座地泵真係好緊要

Agger
踩山的話換埋 set 靚 brake pad
Swisstop / koolstop
有冇人有去今朝初一大冷

有呀,d鬼佬不斷穿插

巴打好勁
可否講下 av 幾多

睇咩件先

FRAME SCULTURA LITE
FORK Road carbon Race
DERAILLEUR FRONT Shimano 105 D

新版105嘅話都抵嘅

Scr 啦新手恩物

好嘅座地泵真係好緊要

Agger
踩山的話換埋 set 靚 brake pad
Swisstop / koolstop

我覺得個夾同線嘅重要性大過膠

因為個朋友話 你用個咁貴既車架
得105件 又冇靚軨 會好柒
我鍾意pinarello既黃色車架
現實身邊一個車友朋友都無要上黎問

你係5700定5800?
係呢到同個半職業嘅吹過水
我見到佢架daily commute 換咗5800(果陣5800啱啱出)
佢話同6800冇分别,係除左重量

5800 好撚抵用
手感同6800 相差真係唔遠

新post繼續討論
我係105 5800呀
就係覺得6800如果同5800差不多
都係落力啲操車先
同埋想問巴打們 如果軨方面
有咩建議 比較少爬坡
宜家係vision team25輪組

你係5700定5800?
係呢到同個半職業嘅吹過水
我見到佢架daily commute 換咗5800(果陣5800啱啱出)
佢話同6800冇分别,係除左重量

5800 好撚抵用
手感同6800 相差真係唔遠

新post繼續討論
我係105 5800呀
就係覺得6800如果同5800差不多
都係落力啲操車先
同埋想問巴打們 如果軨方面
有咩建議 比較少爬坡
宜家係vision team25輪組

SCR刀
拎黎操 一流

琴日半大大冷 冷到去港島
後尾唔夠快
最後搭車翻屋企
有冇人有去今朝初一大冷

有呀,d鬼佬不斷穿插

巴打好勁
可否講下 av 幾多

去到士多就走散晒lu, 不過冇禁lap
之後踩單車徑,最後 av34
有冇人有去今朝初一大冷

唔係通常都係初三嘅咩

初一快碌團黎
我想玩初三慢碌

初三都試過有一主車群行五十飛青公我嗰時跟得有啲辛苦

快過車隊
留個靚名先
好想入架s2 隻藍色真係好正

藍黑? 我覺得冇紅/白黑咁好睇

Ys 隻藍色好好j
lm

琴日半大大冷 冷到去港島
後尾唔夠快
最後搭車翻屋企

reacto真係好鬼sexy
巴打 ,建議好似高登咁係post名後加返(1),(2), 方便之後搵返舊post。
想買架10k -15k左右 for踩香港to中山

想問有咩推介

Caad12
巴打 ,建議好似高登咁係post名後加返(1),(2), 方便之後搵返舊post。

上個post係叫高登
呢個post叫LIHK
所以呢度先係第一個post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞