召集LIHKG所有單車jj

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
lock鞋咩brand好?

用緊fizik感覺都唔錯, 舒服過shimano, 比力都ok
不過而家等緊shimano rc9

咦原來講緊鞋
柒咗
利申用Specialized

Sidi

對r088比我著到爛爛地想換

唔知換咩好 fizik好似幾正
香討單車版有車友影倒有位師兄落完吐公其中一條隧道再逆線上
麻煩如果片中人有巴打識/本人,麻煩叫佢/閣下自律少少,睇反條片咁多車,我估應該係假日掛

到時有咩意外就唔好啦,唔好整臭單車仔個朵好無?

其實出去踩一轉都見唔少呢啲人 班友連brake都唔識用, 落頭brake先

RB 頭尾brake要一齊落

nonono

落頭brake 重心擺後 急剎一流

利申gcn睇翻黎
麻煩如果片中人有巴打識/本人,麻煩叫佢/閣下自律少少,睇反條片咁多車,我估應該係假日掛

點入到香港討論區?
我入去個討論區係超級慢,仲慢過舊時高登。

Shimano 同 look 差唔多樣,多人用,單邊上
Speedplay波板糖,兩邊上,聽講lock 得幾實,但裝鞋碼麻煩
仲有隻唔記得名,好似冇咩人用

我都想轉波板糖
想問下各位.
Java fuoco評價點?
性價比都幾高?

買二手G記/M記好過
始終人地睇你第一眼都係車架,
大陸車始終受冷眼

依加個部就係trinx,仲柒.
諗住fuoco幾型,又扮到碳架,5000蚊又唔算貴.
新手黎講性價比都ok啦?

5000 二手REACTO都執到部啦
TRINX上JAVA其實都唔太大分別
不過齋睇件係唔差既, 你唔介意咪DEAL

老老實實,2手驚有暗病,新手唔多識check.
依加部trinx就係2手.成日覺得踩有怪聲.
加上依加個部得16速.fuoco有22速.入門唔錯啦.

自己想買,講咩都岩

我覺得java就無乜嘅
大路車唯獨唔好買twitter

fuoco五千有找有5800性價比算高
留意翻5800唔係全套 塊餅係deca餅

同樣筆直二手m記g記都得 驚唔啱size姐

不過呢排二手市場啲價賤過地底泥

留意下可能有筍野執

唔該哂各位巴打
成日一有通知就上fb睇.

另外想問下我175高,部車應該選擇返m碼?
依加個部就s碼.

其實出去踩一轉都見唔少呢啲人 班友連brake都唔識用, 落頭brake先

nonono

利申gcn睇翻黎

GCN 做過急剎實驗證明咗頭尾一齊落快好多啦
想問下各位.
Java fuoco評價點?
性價比都幾高?

買二手G記/M記好過
始終人地睇你第一眼都係車架,
大陸車始終受冷眼

依加個部就係trinx,仲柒.
諗住fuoco幾型,又扮到碳架,5000蚊又唔算貴.
新手黎講性價比都ok啦?

5000 二手REACTO都執到部啦
TRINX上JAVA其實都唔太大分別
不過齋睇件係唔差既, 你唔介意咪DEAL

老老實實,2手驚有暗病,新手唔多識check.
依加部trinx就係2手.成日覺得踩有怪聲.
加上依加個部得16速.fuoco有22速.入門唔錯啦.

自己想買,講咩都岩

我覺得java就無乜嘅
大路車唯獨唔好買twitter

fuoco五千有找有5800性價比算高
留意翻5800唔係全套 塊餅係deca餅

同樣筆直二手m記g記都得 驚唔啱size姐

不過呢排二手市場啲價賤過地底泥

留意下可能有筍野執

唔該哂各位巴打
成日一有通知就上fb睇.

另外想問下我175高,部車應該選擇返m碼?
依加個部就s碼.

亞洲牌子多數m碼 歐美牌字就s碼都應該岩

nonono

利申gcn睇翻黎

咁下次一齊落先

nonono

利申gcn睇翻黎

咁下次一齊落先

淨落後brake 玩飄移(9up)

nonono

利申gcn睇翻黎

咁下次一齊落先

剩落前brake 玩前空翻

nonono

利申gcn睇翻黎

咁下次一齊落先

剩落前brake 玩前空翻

其實rb好難前空翻 好似係
落斜另計

nonono

利申gcn睇翻黎

咁下次一齊落先

後軑換兩條 前軑都未換

Speedplay波板糖,兩邊上,聽講lock 得幾實,但裝鞋碼麻煩

Shimano lock 鞋size 如何? 可唔可以講下平時著幾號, shimano lock鞋著幾號?

Shimano lock 鞋size 如何? 可唔可以講下平時著幾號, shimano lock鞋著幾號?

白飯魚著41
Shimano 41
Sidi 42
其他未著過
新手想買個平平地 舒服既坐墊 有冇介紹

阿圖達

阿圖達

邊度平
Btw舒服就真既

mtb/ rb?

mtb/ rb?

HAT060 代步用

mtb/ rb?

HAT060 代步用

SR 4xx 夠做有找

點入到香港討論區?

其實係 YouTube 片嚟
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26442730
https://www.youtube.com/watch?v=77t9QGXgBXA

點入到香港討論區?

其實係 YouTube 片嚟
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26442730
https://www.youtube.com/watch?v=77t9QGXgBXA

遲早炒
好心唔好出黎害人啦
益街坊,Astvte 開坑 Carbon Rail $1100 張
5張起錶
有無巴絲有興趣?

NewBalance 44.5 着 Shimano 45 鬆好多
但可以接受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞