召集LIHKG所有單車jj

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
RB其實要唔要用倒後鏡
而加回頭睇車會側 上網睇其他forum都話唔用

我冬天返工嗰架垃圾RB有裝倒後鏡
裝係bar end果度https://www.mec.ca/en/product/5021-802/Roadie-Bar-End-Mirror

真心,完全無用

練到自己擰頭個陣keep住行直線

唔裝

呢張相雖然focus咗落個尾燈到但你都可以見到我個倒後鏡

裝係bar end到,其實唔係好覺,算係最aero嘅倒後鏡
不過都係果句,完全冇用
擰頭睇仲好過

巴打你架車咩models黎
plan緊滇藏 好想踩埋去阿里

巴打你架車咩models黎

2012 trek 1.1
而家淨係冬天先至踩呢部
因為太慢

唔裝

練吓自己半秒擰頭+睇車仲好

True
踩馬路必備技能黎

好撚驚一望後面就原來已經有車高速駛過
然後自己咁岩架車挨左去右邊比佢撞撚死

擰少少眼角掃過就得架啦

通常有大車係後面你多數聽到聲
反而係要望細車(特別用電淨到無聲聽個啲
之後仲要貼住你過最仆街!

擰頭半秒+耳!
唔好帶耳機踩馬路

唔裝

練吓自己半秒擰頭+睇車仲好

True
踩馬路必備技能黎

好撚驚一望後面就原來已經有車高速駛過
然後自己咁岩架車挨左去右邊比佢撞撚死

擰少少眼角掃過就得架啦

通常有大車係後面你多數聽到聲
反而係要望細車(特別用電淨到無聲聽個啲
之後仲要貼住你過最仆街!

擰頭半秒+耳!
唔好帶耳機踩馬路

順帶一提呢個有法例禁止

擰頭半秒+耳!
唔好帶耳機踩馬路

順帶一提呢個有法例禁止

初初踩試過一次用in ear headphone聽歌
老老實實,除咗唞氣聲同風聲之外,我乜都聽唔到
所以從此再冇用過
想問吓如果舊版 SCR2 配新裝 Tiagra 件賣出去做二手的話,應該定價幾多先合理?
想問吓如果舊版 SCR2 配新裝 Tiagra 件賣出去做二手的話,應該定價幾多先合理?

同原裝價錢差唔多
因為買呢架車既人係唔會識分 d 件

同原裝價錢差唔多

點會我收呀
btw,架車幾成新先
咁多位巴打,而家D天氣咁凍你地出去踩會點保暖?

同原裝價錢差唔多

點會我收呀
btw,架車幾成新先

2013 你想有幾新?
不過都有定時保養,但有刮花

arm+leg warmer
踩得落力啲
睇YouTube GCN班鬼佬包到實
睇落好似好暖咁

arm+leg warmer
踩得落力啲

我初初都係leg warmer
但我呢到真係好凍,低過4、5度果陣leg warmer嗰part係暖,但條shorts就係咁入風 凍到傻
而家都係買咗有pad嘅tights

同埋arm warmer真係偉大發明

同原裝價錢差唔多

三千上掛

4700可以叫三千五嘅
單車=淨討論rb?

單車衫褲 之後加多件風嬲 再加多條棉褲
單車=淨討論rb?

MTB/ Folding呢度好似冇乜人玩
Between有冇Brompton同好?

棉褲
單車=淨討論rb?

幾鐘意
以前有架老布,踩落個感覺真係好特別
單車=淨討論rb?

幾鐘意
以前有架老布,踩落個感覺真係好特別

拋下磚先

同原裝價錢差唔多

三千上掛

4700可以叫三千五嘅

我會賣埋堆花生嘢同維修件
總計想推去四千左右

同原裝價錢差唔多

三千上掛

4700可以叫三千五嘅

我會賣埋堆花生嘢同維修件
總計想推去四千左右

scr賣四字都難少少
不過都得嘅

棉褲

Nike果d長褲 應該算棉褲掛

棉褲

Nike果d長褲 應該算棉褲掛

長袖車衫車褲,加風褸,連指手套同長襪(就到小腿咁長)
踩車最怕係食風凍,最緊要唔好俾風吹到入黎,keep住踩身體自然會暖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞