[交友app]有無巴絲玩cmb 可以分享下經驗

1001 回覆
14 Like 46 Dislike
28-35
Aggar 認真你就輸了 點解要咁易上心
利申前user. 用呢個方法揾到自己女朋友。

我match到嘅數量唔多,cmb係係match到比較岩嘅對象。match到之後有啲冇講野,有啲可以每日text. Text 完七日,之後可以轉去whatsapp / tg / line 傾,傾完再約出黎。

我認為呢個過程係尋找啱嘅對象,而唔係好多對象。

以下係小小心得,適合你揾長遠發展嘅對象。

I like ... : 寫你真係鍾意嘅喜好

I am ...:就講下你係點嘅人,你想俾一個點樣印象俾對象

I appreciate my dates: 你填你嘅對象係咩條件,相處嘅時候係點等等...

個pickup lines就俾你冇話題嘅時候,俾人用黎R下話題用嘅。所以都可以用心寫定幾句你可以比人拎到黎做話題嘅野,例如我好鍾意行山 / 我玩緊Pokemon lets go / 我睇緊羅麥歐與朱莉葉 / etc

填嘅時候,比人感覺你係誠懇嘅態度。
我見過有啲女仔好多只係放相,興趣又填好hea,填晒emoji就算。我好多時會飛走比較hea嘅profile

其實以上講嘅都係大路野
你真實交友嘅都係咁咖啦

Btw, 官網都有教點填
https://coffeemeetsbagel.com/blog/index.php/original/best-online-dating-tips/how-to-write-perfect-dating-profile/
Yes 埋單一族 同埋會主動discovery like人
好簡單 一模一樣既profile 一個50%rate 一個100% 我係女仔都選擇50%
唔係話低rate 就高質 但係會比到人一種心裡暗示 "I preselect"
100%比人既感覺係 "I'm needy I talk to all girls to maximize my chance"
我識得有個女仔28,喺CMB識咗個男34,下年會結婚。
其實真係好睇大家肯唔肯 但玩得多真係愈玩愈無mood 但又會博下睇下會唔會遇到
我唔會叫你勿認真,只係應該對一段未確認嘅關係抱持一種佛系態度:有就好,冇都唔緊要,下個啦。
呢個apps 都係的女保朋友介紹我玩
又係話搵到老公
12點又有得like啦
我都發覺係咁 有時彈個pop-up個下都心諗咁都要等十日
係 就算對住唔同人 一開始傾都係用番個堆話題 對方唔覺 但係對自己黎講好似機械式咁

唔博又唔知緣份到
啱啱開始玩
想問幾時先會有下一批bagel?
其實無意思
因為數據只係顯示最近72小時
如果個幾日唔起度,已經會變0%,所以反映唔到什麼
CMB 都係我唯一玩既App
暫時未遇過唔正常既人(我指WECHAT, SALES, etc)
一般一日match到兩至三個左右,最多試過一日13個(其實只有一次)
大部份都係護士、教師、HR、會計
PS 男人
PS2 我基本兩類唔會LIKE,肥 同埋無顯示學歷,最少Bachelor吧
每日match到點鬥
我諗你其實唔洗用app識人啦
每日中午12點
一日只係refresh一次?
點解我玩左成個星期都仲未match到人
Yes 節奏慢係佢嘅賣點
傻啦,我現實係無朋友,而且條件唔太好
Match到只係入場卷,根本唔代表什麼
仲未計根本第一句已經知想唔想同你傾
例如打完兩三句之後只會應你基本內容,好似等你出招既,我唔會再傾
曾經有一個前中學教師(好似轉左補習,佢條件唔係因為contract,純因為仲好賺) 日日whatsapp 每時每刻都互相秒回超過一星期
但我知佢睇錢睇得好重要,所以去到某個位我自己都放棄左,archive左佢
我只係一個低級打工仔,未必滿足到佢。呢個係咁耐以來我覺得最可惜,好多野好夾 (你要知其實三唔識七要秒回non-stop 超過一星期係好難既事)
但我見其他巴打話一日可以搵到21個既
我個bagel好似一次得5個
PS 我個Range 係26-30女人
再細真係有代溝
遇到個肯傾都好難得

撇除個教師,巴打有無成功到?
可能低Set preference 個range太窄
又或者你自己無擺相 個system求其比啲bagel hea你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞