[交友app]有無巴絲玩cmb 可以分享下經驗

1001 回覆
14 Like 46 Dislike
識親好多都做ibank
咁勁
同佢地出街我會覺得咁好條件唔會鍾意我 然後我就出完一次就唔想再見
無乜所謂既 咪當識個FD
Same here
我直情連見都唔敢
佢哋好興話點解唔過黎做ibank 我話有咁易咩 佢哋話其實好易入 個刻我真係覺得自己賺咁少好廢 自卑 佢哋英文又native咁 又帶我食好貴既野 我真係覺得係兩個世界既人
搞到我宜家成日諗點先可以搵多啲
有冇絲打可以分享下出嚟見面既經歷?
會唔會出到嚟冇feel已經急急腳想走
Ibank做乜先?咩grade先?人工點先?
我都做過ibank backoffice,人工咪又係一般般
如果back office VP呢?trading果邊
其實係咪想呃你入行?
睇中資定外資
中資"ibank"e.g BOCI, 海通呢啲中資證券行叫自己做ibank,title比到好大 係唔係都AVP/VP,backoffice AVP都係三萬幾,VP四五萬,同外資ibank backoffice VP 8-10萬差好遠
外資都分tier 1, 2, 3........法字頭呢幾間2nd tier ibanks出名出唔起錢
佢地外資 都係龍頭個幾間
咁妳本身做乜?搵幾多?而覺得襯唔起人
識到呢啲筍盤唔係應該開心咩?
無錯就係有咁既感覺
後來識到個拍拖 著衫好普通uniqlo 個d 食得好普通(2人under $300) 平時出親街都係搭地鐵 結果見家長先知佢住畢架山
但佢成日講野都好高高在上 例如話我著得好寒酸 話我屋企工人都無 頂唔順散左
28k grad左2年
我想大家背景差唔多 無咁大壓力
斷斷續續咁玩左半年

我其實d background 太好,太靚仔,abc, 放晒clubbing 相(我唔想搵player/sp) 既已經唔會like

想知d 男user 咩心態 點解成日match 左又唔講野
grad2年28k 已經好叻⋯ 對我來講
Grad 2年 28K算高人工啦 (唔好用連登仔fresh grad 50K來比較) 完全唔失禮

反而妳搵同年紀,唔係ibank/AO/EO/Nurse/督察,兩年可能搵20K咋,Big4做兩年都係20K,呢啲普通男仔又襯妳唔起
Marketing
半年+1
未約過女user
樣ok 專業人士 身高正常 玩咗一個星期都無match
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞