[交友app]有無巴絲玩cmb 可以分享下經驗

1001 回覆
14 Like 46 Dislike
不是
EA 或者舊制clerk 1,2,3
仲衰過aco
呢d 位唔應該後生女做,真係比d 做左幾十年野之後技能outdate 找唔返以前人工既人做
哦明了,你覺得對方太廢所以唔要對方,明白既
一日match 20個仲毒L?
巴打好有錢?係CMB post架法拉利出來,係女都like你?
同意
嗰啲人話咩玩得就唔好咁認真完全係on撚9
咪又係一樣咁樣識人 只係個渠道唔同咗咋喎
唔好講咩藉口話上網識人 所以預咗大家唔認真
係你唔認真咋 我好認真啊diu
你係巴定絲呀?試過match到好多男仔都係話 只係想傾下計 唔多似想認真
又或者唔係想同我認真唧
真絲
我諗個女仔養到自己就得
巴打一定好靚仔
咁識左仲有無玩cmb?
如果男仔3-4萬
找一個頂盡2萬無得再升既女仔
和找一個能力相約既女仔

將來生活環境,真係會差好遠
當然你可以話能力相約既女仔唔會選擇你
而你應該要反省自己點解得3-4萬

廢丫麻,如果唔係我就唔會起呢個TOPIC
認真嘅就遇到唔認真
唔認真嘅就遇到認真嘅

我諗啲人嘅意思係唔好咁上心 唔係唔認真

即係認真得黎唔好咁上心
好難
如果人係咁理性嘅話就好啦唉
講就易
又係緣份
其實好多女仔match完都無咩反應
身邊經cmb識到另一半既朋友有男有女, 覺得男女質素幾平圴, 唔覺級數相差好遠
係cmb識到宜家女朋友
拍左拖十個月到
其實好講運,之前約左大約十個女仔出去
全部都一齊唔到
講到尾係大家合唔合眼緣同有無心拍拖
填好哂CV都無咩人match
一齊加油
我好奇想知係咪見到你月薪唔達佢地標先會無咩反應
近排用CMB識到現任女朋友,等我分享吓啦。

大約今年三四月開始玩呢個app,頭幾個月只係傾偈,冇約過出嚟,一來未遇到一個自己真係好有興趣嘅,二來暑假要去個長trip,諗住返嚟先算,三來覺得自己未ready好。

玩咗幾個月之後,大約七八月去完旅行返嚟之後,覺得熱好身ready喇就開始約出嚟,前後約咗六個女仔出嚟,全部都係一次起兩次止,一係我對佢冇興趣,一係佢對我冇興趣。

玩咗成大半年都冇結果,有啲灰心想放棄㗎喇,就係呢個時候,約到第七個女仔出嚟,即係我嘅現任女友,我哋十月嗰時喺CMB裏面match到,傾咗兩個幾禮拜之後約出嚟,出咗幾次之後,我覺得大家都好夾,又feel到佢都應該鍾意我,所以十一月嘅時候就表白,成功喺埋一齊,到而家拍咗個幾月拖,都仲係好開心好sweet。

我覺得呢啲好睇緣份,我玩咗超過大半年,前後約咗七個女仔出嚟先成功,相反我女朋友玩咗一兩個月,而且我係佢第一個約出嚟嘅男仔。 所以未成功嘅巴絲打唔好放棄,只係緣份未到啫。

同埋我真心覺得CMB裏面啲女仔質素普遍都ok,我約過出嚟嘅女仔都正正常常,如果真係有心搵另一半嘅就玩CMB啦,好過Tinder好多,Tinder太多美容雞金融雞,我玩咗一陣就冇玩。

初頭我都好抗拒用呢啲apps識人,但奈何自己個生活圈子又窄,份人又毒毒哋但又想擺脫a0,唯有試吓玩啦。但玩落又幾好玩㗎喎,先唔講係咪真係可以識到另一半,但見到自己match到咁多人,個人嘅自信心係會有所提升,連啲friend都話我個人自信咗。 而且同女仔傾多咗見多咗,你嘅溝通技巧,相處技巧都會好咗,呢啲都係令你喺現實生活度有所得益。

除此之外,呢個app亦都帶畀我一啲幾有趣嘅經歷,試過約一個女仔出嚟,傾傾吓發現原來大家係同年同月同日生。

又試過match到一個女仔,傾咗一輪但冇約出嚟,之後喺個seminar度我見到佢(大家同行),但我冇去相認,再過一排喺課室度又見到佢,原來大家做埋同學(part time Master),今次有相認啦,仲part埋一組交功課。

即使你同呢啲女仔無進一步發展,呢啲有趣嘅經歷都可以成為你同下一個女仔傾計嘅話題。

最後想講吓,就算你唔係靚仔,都一定要放相,盡量放啲旅行嘅相。我自己都係普通樣,放咗啲旅行相,平均一個禮拜點都會有一兩個match,高峰時更加係每日都有一兩個match。而呢段高峰期就正正係我去完暑假個長trip之後換咗啲新相開始,其實當時我係去咗俄羅斯睇世界盃,啲女仔見到呢啲比較特別嘅相都會有興趣同你傾吓計。

我覺得呢個app背後有啲algorithm,你match得越多人,個app就覺得你越吸引,將你嘅priority推高,priority越高就越易match到更多嘅人,所以係個循環。咁當然,如果你match得少人,都有機會製造一個惡性循環。

同人傾計,約人出嚟,係要付出時間,甚至金錢,我試過同時同緊十幾個女仔傾偈,係好攰好花時間,所以大家要量力而為。

唔覺唔覺講咗咁多,有咩想知我再講。
我都響CMB 識左個女仔
佢響我人生日最低潮既時候出現
冇嫌我窮仲一路鼓勵我試多啲嘢,搵多啲出路
性格真心好好
又有共同興趣
當時睇相唔覺係靚女
所以我果陣對佢好冷淡,佢就比較主動搵我
如是者,傾左成個月,出黎食餐飯啦
一見真人靚過相好多
成日笑笑口超級gfable
Keep 住一星期出一次街
每次出街都有心動既感覺
日日都會WhatsApp對方
生日又會送禮物比我
朋友關係都對我咁好
個心瞬間溶化左
8月份識到而加,所以黎緊準備表白啦
再拖我怕走寶
但我寫個月薪都好達標下
睇完都開咗個profile試下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞