召集所有想考Cadet Pilot既巴絲

1001 回覆
26 Like 16 Dislike
以前佢 入門班係幾千蚊
好多人讀一個course
識左studymate 拎哂料
就唔報落去

依家就雙倍 第一水都賺多好多

都幾好搵
想問依家有冇tg study group啊 有冇link或者可唔可以add tg @Miffy_HK @jennsun

呢個acc programme掂唔掂?
大家返緊咩工

呢個acc programme掂唔掂?

自己睇書好過啦
收到1a
有無戰友
想問一問各位大大,其實揸住個HD有冇可能,如果你地識既話,又多唔多只係得HD學歷既cadet?
想問一問各位大大,其實揸住個HD有冇可能,如果你地識既話,又多唔多只係得HD學歷既cadet?

話畀你聽你唔得,你會唔會唔考?

有人中學畢業考到
有人博士學位考唔到
有人飛過百幾個鐘考唔到
有人未飛過都考到

話畀你聽你唔得,你會唔會唔考?

有人中學畢業考到
有人博士學位考唔到
有人飛過百幾個鐘考唔到
有人未飛過都考到

Thanks,只係嘗試認清事實,始終社會睇重學歷,就算佢寫住話DSE畢業總係感覺冇乜可能
喺個英文論壇見到好多香港人搵stage 2戰友
聯絡下佢哋
我想知呢排1b問題問緊咩姐
已經好有禮貌
全部都藍tick我
聯絡下佢哋
已經好有禮貌
全部都藍tick我

問background company info
聯絡下佢哋
已經好有禮貌
全部都藍tick我

問background company info

其實我大概知佢會問啲咩
都準備左好多架啦
只不過想睇下啲師兄會唔會有啲近期啲嘅貼士
不過好似幾個人都覺得俾咗貼士我佢會入唔到咁樣
我自己睇左兩個月書,仲睇緊FAA handbook
有d野都唔係好明,有無人一齊討論下tech野?
1. 點解load factor會increase stall speed?
2. 點解conventional winglet more efficient during climbing?
求高手解答

另外有無人知CX無左FG之後個新test係咪姐係KA既compass test?

讀書個陣讀 aerodynamic 同埋 air performance應該有教架
聽講flight grading唔同哂

係呀 唔同晒 因為冇左

係呀 唔同晒 因為冇左

姐係唔洗去fta?

係呀 唔同晒 因為冇左

姐係唔洗去fta?

唔洗 成個取消左

係呀 唔同晒 因為冇左

姐係唔洗去fta?

唔洗 成個取消左

咁點訓練

係呀 唔同晒 因為冇左

姐係唔洗去fta?

唔洗 成個取消左

其實d消息邊到睇番黎

係呀 唔同晒 因為冇左

姐係唔洗去fta?

唔洗 成個取消左

咁點訓練

取消左flight grading 姐

係呀 唔同晒 因為冇左

姐係唔洗去fta?

唔洗 成個取消左

咁點訓練

都係去fta訓練 只係requirement個陣其中一個stage唔洗去fta做flight training

係呀 唔同晒 因為冇左

姐係唔洗去fta?

唔洗 成個取消左

咁點訓練

都係去fta訓練 只係recruitment個陣其中一個stage唔洗去fta做flight training

係呀 唔同晒 因為冇左

姐係唔洗去fta?

唔洗 成個取消左

咁點訓練

都係去fta訓練 只係requirement個陣其中一個stage唔洗去fta做flight training

咁咪唔洗怕去到最後一關比人終生停賽?
Btw 就1001
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞