召集所有想考Cadet Pilot既巴絲

1001 回覆
26 Like 16 Dislike
聽講依家CX 停左ICAO test
有冇人知幾時會有新test
咁多位介唔介意講下今年幾大 讀咩出身
咁多位介唔介意講下今年幾大 讀咩出身

23 讀ME
淆緊英文
以前有諗過grad左做機師 但做左d research之後就知道這些機會不是屬於我的
各位巴打加油
以前有諗過grad左做機師 但做左d research之後就知道這些機會不是屬於我的
各位巴打加油

介唔介意講多少少 另外想問問各位大學唔係讀相關科目係咪食得屎
各位巴打加油

介唔介意講多少少 另外想問問各位大學唔係讀相關科目係咪食得屎

冇大學學位都得

atpl有成十五科?

wiki 得13
Air law
Aircraft general knowledge
Flight planning and monitoring
Human performance and limitations
Meteorology
Operational procedures
Principles of flight
Communications (IFR & VFR)
Performance
General navigation
Radio navigation
Instrumentation
Mass and balance

air law 分開1同2考
comms分開vfr同ifr考

即係前後讀哂個atpl 中間就cpl 加ratings (night, instrument, MECIR etc)?
各位巴打加油

冇大學學位都得

如果真係有做過RESEARCH既,讀咩科根本冇關
又唔洗錢,點解唔去試下
BAK 難搵到hihi

我有幾本係手 有興趣買就留email

冇大學學位都得

如果真係有做過RESEARCH既,讀咩科根本冇關
又唔洗錢,點解唔去試下

因為我係爛英文
留名

wiki 得13
Air law
Aircraft general knowledge
Flight planning and monitoring
Human performance and limitations
Meteorology
Operational procedures
Principles of flight
Communications (IFR & VFR)
Performance
General navigation
Radio navigation
Instrumentation
Mass and balance

即係前後讀哂個atpl 中間就cpl 加ratings (night, instrument, MECIR etc)?

phase 2 flying會用部single engine考cpl同埋學instrument,跟住搞掂就用部twin考instrument攞mecir
night就咁係部single做5個full stop circuit就算
LM

phase 2 flying會用部single engine考cpl同埋學instrument,跟住搞掂就用部twin考instrument攞mecir
night就咁係部single做5個full stop circuit就算

師兄stage 2 對hr 同captain 有冇咩tips

師兄stage 2 對hr 同captain 有冇咩tips

當同friend傾計吹水etc
我12月尾申請 有dacp、yaa、first solo宜家都仲未收到1A
考要有錢儲時數?
考要有錢儲時數?

其實唔洗,但最好試幾個鐘睇下啱唔啱自己
留名
1b rejected
1b rejected

邊個in ,加油呀巴打
amy katrina
NOW APPLYING KA
KA initial test 睇落難好多 未prep 過
有冇咩經驗分享下
KA initial test 睇落難好多 未prep 過
有冇咩經驗分享下

唔知仲係咪以前個個
英文mc題,好易
計數就一定做唔晒, 但都係加減乘除
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞