召集所有想考Cadet Pilot既巴絲

1001 回覆
26 Like 16 Dislike
d programme 可能幫到你學野 但見HR個陣唔會加分

本身好多報考者有讀呢d programme 所以咪多佢地嘅人入去

你另外既意思係 最好報下yaa d programme 之後再apply cpp

有就有 冇就冇
唔係決定性因素
唔好比呢d programme 影響自己schedule
FAA 本bak 都睇唔明 玩完

個本唔係pilot handbook 咩 我係睇atc 個本bak

另外我知本faa pilot handbook 某幾個Chapter 會重要 甚至乎cx都叫 我地溫熟個幾個chapter

有得上緊係好啦,直接係d機師教你,學ge唔只technical ge 野,仲有識人呢

利伸:今年報唔收

有冇話點解唔收 同埋你等左幾耐先知唔收

應該係話in 都冇得in send個email 黎通知,幾耐唔記得

巴打諗住再報 我覺得你冇得in 既原因係咩 學歷問題定係寫 y u want to be a pilot 寫得差

個本唔係pilot handbook 咩 我係睇atc 個本bak

另外我知本faa pilot handbook 某幾個Chapter 會重要 甚至乎cx都叫 我地溫熟個幾個chapter

有得上緊係好啦,直接係d機師教你,學ge唔只technical ge 野,仲有識人呢

利伸:今年報唔收

有冇話點解唔收 同埋你等左幾耐先知唔收

應該係話in 都冇得in send個email 黎通知,幾耐唔記得

巴打諗住再報 我覺得你冇得in 既原因係咩 學歷問題定係寫 y u want to be a pilot 寫得差

我都唔知 下年未必,做野時間唔太夾

7月尾報左cx諗住有幾個月時間睇,點知幾日前就通知8月尾做initial A assessment,而家好緊張
7月尾報左cx諗住有幾個月時間睇,點知幾日前就通知8月尾做initial A assessment,而家好緊張

如果你想其實可以申請delay 個assessment 嘅

不過老實講 得既人都係準備好晒 準備埋stage2先會禁制

其實佢地想要d 咩人 個個都準備好就好難去揀人 希望到時揀我啦

其實佢地想要d 咩人 個個都準備好就好難去揀人 希望到時揀我啦

個個準備好既準則都唔同
表現又唔同
對答又唔同
個人性格談吐又唔同

個個準備好既準則都唔同
表現又唔同
對答又唔同
個人性格談吐又唔同

我覺得反而係你點樣說服到人投資成百萬落你度 你做左d咩令人覺得你真係好有heart想學

個個準備好既準則都唔同
表現又唔同
對答又唔同
個人性格談吐又唔同

我覺得反而係你點樣說服到人投資成百萬落你度 你做左d咩令人覺得你真係好有heart想學

得passion 好似講唔通 我都唔知點說服好

個個準備好既準則都唔同
表現又唔同
對答又唔同
個人性格談吐又唔同

First in都係問個人,公司野
睇下你個人點
所以談吐好緊要
要知一個人o唔ok,想唔想佢同自己同事
傾一陣計已經知
等於你同一個陌生人傾一陣計都大約感覺到佢同你傾𠵇傾得埋
始終佢地係要請有能力既人唔係興趣班淨講passion
之前考過fail左stage2。其他戰友入曬去Cp74到78都有。
而家想重新組番個study gp,希望搵到程度差唔多的人。
有意Tg
@NnPw16

(u grad,join過Dacp, ai hk 同hku space,飛左60幾個鐘有license, 而家機場做緊,想人prep hx同gfs)

個個準備好既準則都唔同
表現又唔同
對答又唔同
個人性格談吐又唔同

First in都係問個人,公司野
睇下你個人點
所以談吐好緊要
要知一個人o唔ok,想唔想佢同自己同事
傾一陣計已經知
等於你同一個陌生人傾一陣計都大約感覺到佢同你傾𠵇傾得埋
始終佢地係要請有能力既人唔係興趣班淨講passion

好多時passion同能力都掛勾 你真心好想做機師但英文唔好你自然去搵方法
之前考過fail左stage2。其他戰友入曬去Cp74到78都有。
而家想重新組番個study gp,希望搵到程度差唔多的人。
有意Tg
@NnPw16

(u grad,join過Dacp, ai hk 同hku space,飛左60幾個鐘有license, 而家機場做緊,想人prep hx同gfs)

唔試多次?個background 好competitive

所以咪成team dispatcher 喺因航捉過去
有冇 tg Study group 嗎 想交流加學野 加上令自己準備得更好 而加yr2 完u 去apply 而加手頭上得atc 既bak 同埋上faa 睇野 有passion 同決心 想準備得更好 各位巴絲加油
有冇 tg Study group 嗎 想交流加學野 加上令自己準備得更好 而加yr2 完u 去apply 而加手頭上得atc 既bak 同埋上faa 睇野 有passion 同決心 想準備得更好 各位巴絲加油

巴打 我都係讀緊u 而加讀緊faa本野 study group+1

巴打 我都係讀緊u 而加讀緊faa本野 study group+1

+2 下年升yr3

+2 下年升yr3

我都係

+2 下年升yr3

我都係

+3
有無近排apply嘅巴絲想開個tg study group
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞