召集所有想考Cadet Pilot既巴絲

1001 回覆
26 Like 16 Dislike
有冇 tg Study group 嗎 想交流加學野 加上令自己準備得更好 而加yr2 完u 去apply 而加手頭上得atc 既bak 同埋上faa 睇野 有passion 同決心 想準備得更好 各位巴絲加油

巴打 我都係讀緊u 而加讀緊faa本野 study group+1

+2 下年升yr3

我都係

+3

巴打們有冇興趣開個study group?

睇你衰乜

睇你衰乜

所有pilot 既 Medical check 通常check d 咩

睇你衰乜

所有pilot 既 Medical check 通常check d 咩

我而加有慢性胃炎 亦姐係胃脤 會唔會有影響唔比我過 多胃氣 冇咩胃痛同胃酸逆流

睇你衰乜

我而加有慢性胃炎 亦姐係胃脤 會唔會有影響唔比我過 多胃氣 冇咩胃痛同胃酸逆流

胃氣咪照谷出嚟,有乜問題

睇你衰乜

最主要都係眼,本能反應,耳仔,聽肺,𢭃袋

睇你衰乜

我睇過話聽力受損唔超過35db 就得 姐係咩情況

睇你衰乜

我睇過話聽力受損唔超過35db 就得 姐係咩情況

我聽力有受損耳膜穿左兩隻都係 只係細聲好難聽到 一琴埋對耳 姐係帶耳機但冇播音樂 就有耳鳴 但做過測試岩岩好冇事 未到輕度聽力受損 希望到時冇影響

身高唔夠160唔洗諗

話我知唔係真
身高唔夠160唔洗諗

話我知唔係真

對唔住係真 冇160 真係唔得 雖然我都唔高 165up
160唔得 咁肯定 你點知?

寫明 160或以上

巴打有冇tg study group?
有無近排apply嘅巴絲想開個tg study group

Push

寫明 160或以上

上CX website唔見 定你講緊第二間?

寫明 160或以上

我上網打 國泰 機師 就有 唔係直接係佢地個website 睇

寫明 160或以上

CX有個寫法係只要掂到panel上所有位就得,而佢有提及多數至少有160嘅人先掂到
差幾cm 就去試下
佢有機會 會比你試reach test
冇一定嘅
身高唔夠160唔洗諗

話我知唔係真

咁巴打加油 一齊努力
至少160cm

寫明 160或以上

CX有個寫法係只要掂到panel上所有位就得,而佢有提及多數至少有160嘅人先掂到

咩男仔160都無?

無聽過,不過張表可能有問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞