召集所有想考Cadet Pilot既巴絲

1001 回覆
26 Like 16 Dislike
過來人:搞掂英文已經搞掂八成

係香港讀書係咪英文好都有限 想去加拿大考PPL順便住半年浸下英文

我都plan緊下年6-8月去加拿大CZBB考PPL
巴打諗住幾時去?

其實英文使唔使特登去外國讀書浸
睇國泰嗰幾條片
d cadet都唔使accent好勁
發音標準溝通到應該都OK

Dse oral 5** ielts speaking 6.5

最緊要讀音正確同流暢咁用英文溝通
Accent大把港式人港式口音啦
林鄭講英文都有香港口音架但佢英文一樣勁

有個local既captain當年in果陣做group discussion
人地問佢做乜唔講野
佢直接同人講話睇唔明篇英文
最尾pass左

史丹

好運
想問下bak睇bob tait定atc好?同香港邊度有得買?

係香港讀書係咪英文好都有限 想去加拿大考PPL順便住半年浸下英文

巴打諗住幾時去?

應該grad左先,而加year2

巴打諗住幾時去?

其實英文使唔使特登去外國讀書浸
睇國泰嗰幾條片
d cadet都唔使accent好勁
發音標準溝通到應該都OK

Dse oral 5** ielts speaking 6.5

最緊要讀音正確同流暢咁用英文溝通
Accent大把港式人港式口音啦
林鄭講英文都有香港口音架但佢英文一樣勁

有個local既captain當年in果陣做group discussion
人地問佢做乜唔講野
佢直接同人講話睇唔明篇英文
最尾pass左

但有時同鬼佬吹水 有d講快少少我已經聽唔明

巴打諗住幾時去?

好後生,好羨慕

日日讀d飛機冇關嘅野好冇動力好冇方向 反而想快d去加拿大
上星期報左
等緊1A

巴打諗住幾時去?

好後生,好羨慕

same
如果我yr1就sense到自己鐘意飛應該會慳返好多時間
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/breaking/20170926/57257588
又一單

痴線又出事
係instructor問題定架機問題
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/breaking/20170926/57257588
又一單

痴線又出事
係instructor問題定架機問題

應該係架機?有instructor做個 forced landing 熟到唔熟啦
11月去new zealand玩 想試下揸小型飛機
有無巴絲買過邊間保險包
問咗十幾間都話唔包
有無巴絲買過邊間保險包
問咗十幾間都話唔包

正常都有嫁,正規嘅要你join 個temp membership 係包埋機上嘅意外保險
有無巴絲買過邊間保險包
問咗十幾間都話唔包

正常都有嫁,正規嘅要你join 個temp membership 係包埋機上嘅意外保險

temp membership?即係點
旅遊保險定咩保險嚟?
但我之前無玩過 啲保險公司話唔包
有無巴絲買過邊間保險包
問咗十幾間都話唔包

temp membership?即係點
旅遊保險定咩保險嚟?
但我之前無玩過 啲保險公司話唔包

個flying club 嘅membership
一join 就有埋意外保險 (只包開咗引擎嘅時間)

間間唔同問清楚

巴打諗住幾時去?

好後生,好羨慕

same

你點都後生過我啦,應該仲係學生

grad左
又唔好話aihk邪教 佢的確好多成功例子
但係食水都好深

我去過佢地好多免費talk
識d讀過既fd
但無報佢地既course
一樣入到

講到尾你想成長得快d 而幾皮野又唔至在既話咪報囉
不過我個人錢唔多 時間多 就寧願拎去飛

巴打諗住幾時去?

好後生,好羨慕

same

grad左

應該都係冇耐,大把時間,我要趕尾班車

你幾大

巴打諗住幾時去?

好後生,好羨慕

same

grad左

你幾大

我考AL既就

好後生,好羨慕

same

grad左

你幾大

same

好後生,好羨慕

same

grad左

你幾大

same

巴打你prep成點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞