17/18學年Non-Jupas&副學士專區(4)offer神降臨

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
講真。city比得人咁玩又要問點解報咁多。on99咁。

不過,人人咁玩,中等gpa既申請人真係多得班勁唔少,個個等食幾手飯先到佢地。

咁3.6算中等定高?

睇咩科。商就中

不過,人人咁玩,中等gpa既申請人真係多得班勁唔少,個個等食幾手飯先到佢地。

咁3.6算中等定高?

睇咩科。商就中

3.43 cityu 係咪都係等n手

你而家係一個dept報左幾多先?驚自爆可以留tg
分dept黎講報1-2科都算啦 即係當你mkt dept: China business+ mkt
你可以兜到話想深入啲定點 但最好你真係講到點inter related 對邊科更有興趣 好適合個科咁

雖然8科真係好誇 再推下睇下有冇巴絲知啦

8科同department... 但marketing係報埋year1

下dept定college 啊
但其實你最想係邊科

BBA呀... 屌我諗住都唔會再有機會報咪報哂佢...
最想入marketing

mkt一定問 你準備定點答都得 in個時alex真心串
而家開始好留意時事啦 Prep到個self intro好好睇睇 !最緊要係你要多d自信 咁先會記得你
無知一問
係關於PolyU既high school個part

1.qualification title姐係咩 佢比example就係high school diploma/international Baccalaurate 係咪應該填high school diploma?

2. 佢問CGPA/average mark 但係上面post secondary個part已經填左 定係填中學畢業個年平均分?

3. 呢part其實要upload咩file

求解
其實我好驚

我dse full cert 19分 eng level 4
入左hkcc商科,sem 1 2 cgpa 3.5

今個sem 比killer kill左 gpa得3
cgpa 好低

揾左lecturer寫信,狂報cityu水泡科,好驚入唔到u

有無咩意見比我?

thx

咁3.6算中等定高?

睇咩科。商就中

3.43 cityu 係咪都係等n手

我講既情況係個個都9報,同埋prof跟gpa出。
但呢個情況唔會發生,放心,好似嚇親人

但其實你最想係邊科

而家開始好留意時事啦 Prep到個self intro好好睇睇 !最緊要係你要多d自信 咁先會記得你

Ok真心唔該哂巴打 祝你事事順利

Yr1想問下報hku咁樣係咪即係yr1報唔到

你報佐升senior year(year 3)
Year 1 sem a gpa 3.9 dse 21分英文4 下個月會考ietls
Hkuba大唔大機會

但其實你最想係邊科

入到黎可唔可以r你做gpmate

可以呀 你留低你tg id?

tgmmmxo

tg: Ommmxo

自膠打錯tgid係Ommmxo

你報佐升senior year(year 3)

Sor 自膠
想問下city engine會唔會都睇好重英文?
無知一問

1.qualification title姐係咩 佢比example就係high school diploma/international Baccalaurate 係咪應該填high school diploma?

2. 佢問CGPA/average mark 但係上面post secondary個part已經填左 定係填中學畢業個年平均分?

求解

我諗係
1. hkdse
2. leave it blank
3. 唔知 我upload多次 dse
戴定頭盔先
無知一問

求解

我諗係
1. hkdse
2. leave it blank
3. 唔知 我upload多次 dse
戴定頭盔先

謝解答
祝offer收唔停手
深夜一拜
IELTS god
Offer god
BU ISEM
CIty ELTM EE三寶
Offer god
HKU BSc
想問各位巴打,which is better? UST BSc and HKU BSc (Both are Biological Science)

上年有師兄city報左7科 佢收齊offer 話報得多都ok

上年有師兄city報左7科 佢收齊offer 話報得多都ok

Gpa點

最少dse有4先

報senior entry

英文得3 係咪已經可以898

照報 mkt dept 去到8月就會因為收唔夠人 逐個打電話派offer

想問city會寧願要低GPA定高GPA但英文得3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞