17/18學年Non-Jupas&副學士專區(4)offer神降臨

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
Hkcc engine cgpa 3.8報咩好

好似係真
見你報咁多就一定知你大包圍對佢地每一科都唔係特別有興趣

咁而家點算呀?

話真係好想入city

又好似真係得喎
但好唔好講一啲係水泡科同埋一啲科係ff下?
Cu Hku
offer god

聽講啲prof會問返你做咩報咁多啫

下屌唔係呀 認真架?
屌驚入唔到咪鳩報 有乜解

好似係真

咁而家點算呀?

你而家係一個dept報左幾多先?驚自爆可以留tg
分dept黎講報1-2科都算啦 即係當你mkt dept: China business+ mkt
你可以兜到話想深入啲定點 但最好你真係講到點inter related 對邊科更有興趣 好適合個科咁

雖然8科真係好誇 再推下睇下有冇巴絲知啦

唔會

8科?

下屌唔係呀 認真架?

我報5科,ok?

5科係幾多個dept?
一般4-5都頂到盡

唔會

8科?

下屌唔係呀 認真架?

我報5科,ok?

5科係幾多個dept?
一般4-5都頂到盡

5個不同department

好似係真

咁而家點算呀?

話真係好想入city

又好似真係得喎
但好唔好講一啲係水泡科同埋一啲科係ff下?

我覺得唔好
正常梗係收個好想入又夠分咖啦 直接講水泡太坦白啦

唔會

8科?

下屌唔係呀 認真架?

我報5科,ok?

5科係幾多個dept?
一般4-5都頂到盡

ok?

唔會

8科?

下屌唔係呀 認真架?

我報5科,ok?

5科係幾多個dept?
一般4-5都頂到盡

介唔介意講下係邊幾個 ?太散你好難拎到個共通點去講 最緊要係你自己講完都覺得合理呀
上年asso入咗
而家讀緊ugc
但唔喺心儀果間
我想問報city既話喺咪一定要2-29號前quit 之後先online apply得
我ielts要3月中先出
好15,16
Year2報Non-jupas,無full Cert會唔會難好多?
會唔會要高啲gpa?大概幾多
考番ielts幫助會唔會好大?

好似係真

咁而家點算呀?

分dept黎講報1-2科都算啦 即係當你mkt dept: China business+ mkt
你可以兜到話想深入啲定點 但最好你真係講到點inter related 對邊科更有興趣 好適合個科咁

8科同department... 但marketing係報埋year1

好似係真

咁而家點算呀?

8科同department... 但marketing係報埋year1

都係bba?

好似係真

咁而家點算呀?

下dept定college 啊
但其實你最想係邊科

下dept定college 啊
但其實你最想係邊科

BBA呀... 屌我諗住都唔會再有機會報咪報哂佢...
最想入marketing
冇左cccu 個post
講真。city比得人咁玩又要問點解報咁多。on99咁。

不過,人人咁玩,中等gpa既申請人真係多得班勁唔少,個個等食幾手飯先到佢地。
City同poly up ref letter係咪up去supporting document?

係。或者寄

不過,人人咁玩,中等gpa既申請人真係多得班勁唔少,個個等食幾手飯先到佢地。

咁3.6算中等定高?

商科做咩報呢啲 ?唔報mkt mgt?

收得好少人 自己又唔高分

但poly唔同科可能會叫你year1讀起

如果係用polyhd報poly 唔同科有機會yr2,因為Elc ,cbs ,fresh man sem, carx2都有得trans。就算讀yr1,都係好hea。
其實我好驚

我dse full cert 19分 eng level 4
入左hkcc商科,sem 1 2 cgpa 3.5

今個sem 比killer kill左 gpa得3
cgpa 好低

揾左lecturer寫信,狂報cityu水泡科,好驚入唔到u

有無咩意見比我?

thx

佢就係咁問去留難你去西人嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞